U toku su radovi na dve deonice autoputa kroz Beograd

Izvor: Studio B, 30.Sep.2012, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku su radovi na dve deonice autoputa kroz Beograd

Na autoputu kroz Beograd trenutno se i danju i noću radi na dve deonice, kod petlje Dušanovac i petlje Lasta, u ukupnoj dužini od 3 kilometra u pravcu ka Šidu, pa se saobraćaj na tim mestima odvija u jednoj kolovoznoj traci.

Zatvorena su i isklučenja na autoput iz Kruševačke ka Novom Beogradu i na petlji Lasta ka Malom mokrom lugu, zbog čega se vozači usmeravaju na alternativne pravce.

Ipak, neki od njih pronalaze dodatne prečice, čime usporavaju ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ugrožavaju svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. U nadležnom sekretarijatu pozivaju vozače da poštuju privremenu signalizaciju i da budu strpljivi, jer bi radovi, iako je najavljeno da traju do 14.oktobra, mogli da budu završeni i ranije.

Druga faza radova na petlji Dušanovac, polako se privodi kraju. Prethodnih deset dana radnici su i na ovoj deonici, dugoj 1100 metara, kompletno obnavljali kolovoz. A da bi radovi mogli da se neometano izvode, sve tri trake, kao i izlaz iz Kruševčke ulice na autoput, morali su da budu zatvoreni za saobraćaj. Tako je vozačima koji žele ka Novom Beogradu, ostalo uključenje kod Plavog mosta, pa tek onda na Autokomandi, gde se mnogi, da bi dodatno skratili put, odlučuju na još jednu prečicu.

Tačno je da ovde ne postoji znak zabrane polukružnog okretanja za vozače koji iz Ustaničke žele da se isključe na autoput u pravcu ka Šidu, međutim signalizacija jasno pokazuje da se iz Ustaničke može desno u Južni Bulevar, pravo u Nebojšinu ulicu ili iz dve trake levo na pelju Autokomanda. Tako da vozači koji ovde pokušavaju da se okrenu ugrožavaju i svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Raskrsnica potpuno drugačije izgleda kada policajac reguliše saobraćaj. Iako se vozači bune, on im nedozvoljava da se polukružno okreću i ometaju one koji dolaze sa Autokomande, već ih usmerava na kružni tok odakle se regularno vraćaju do isključenja za autoput.   

Iako pred svako zatvaranje određene deonice u sekretarijatu za saobraćaj obeleže alternativne pravce i promene režim rada semafora kako ne bi bilo većih zastoja, kažu da je ovde, kao i kod Specijalnog suda sve moralo ostati po starom. Ipak, dobra vest je da vozači neće morati još dugo da pronalaze alternative.

- LJiljana Kuzmanović, sekretarijat za saobraćaj - Radovi u toj fazi imaju dozvolu da se odvijaju do 14.10, ali zbog povoljnih vremenskih uslova, trebalo bi prema izjavi izvođača da radovi budu i ranije završeni.

Da bi radovi mogli i ranije da budu završeni vidi se i po kolovozu koji je već prekriven novim asfaltom. Zato u sekretarijatu pozivaju vozače da budu strpljivi i da poštuju privremenu signalizaciju, jer će se vraćanjem na stari režim po završetku radova ići brže i lakše autoputem.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.