Tadić: Ova vlast nije sagradila ni kilometar autoputa, nijedan novi megavat

Izvor: Press, 27.Feb.2014, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ova vlast nije sagradila ni kilometar autoputa, nijedan novi megavat

On je na subotičkoj predizbornoj konvenciji koalicije koju predvodi izjavio da građani sebi postavljaju pitanje kako da sastave početak s krajem meseca, odnosno prvi sa prvim u mesecu, strahuju da će im deca živeti u siromaštvu, te da je taj strah jedan od najvećih strahova.

"Danas u Srbiji svako treće dete ima rizik života u siromaštvu" - ponovio je u više navrata lider Nove demokratske stranke okupljenim građanima u amfiteatru subotičkog Otvorenog univerziteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
On smatra da će ovi izbori odlučiti kako će Srbija izgledati u narednoj deceniji, a kao najvažnije pitanje u ovom trenutku označio je reforme, čiji ključ treba da bude promena zdravstvenog i sistema obrazovanja, u kojem bi se profesorima, umesto solidarnog poreza, nametnula napredovanja, uz uslov da pruže više znanja svojim učenicima.

Tadić je rekao da sadašnja opozicija ne zaslužuje poverenje, a da vlast tokom proteklog mandata nije projektovala i izgradila ni kilometar novih auto-puteva, ni jedan megavat snage u elektranama i ni jedno novo radno mesto.

Lider NDS takođe je izneo da je tokom mandata ove Vlade privučeno oko 600 miliona evra stranih investicija, koje su se odnosile na dokapitalizaciju, dok je tokom njegovog predsedničkom mandata privučeno 2,2 milijarde, što je, po njegovim rečima, bilo najviše u regionu jugoistočne Evrope.

Po pitanju borbe protiv korupcije, Tadić je priznao da je ostvaren određeni pomak, ali ne suštinski, pošto po njegovoj oceni borba protiv korupcije znači borbu protiv siromaštva.

Tadić se takođe založio i za promenu sadašnjeg Ustava, za koji je ocenio da je donet kako bi se njime zamenio Miloševićev Ustav iz ratnih 90-ih, a kojim bi se unapredio položaj lokalnih samouprava.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Izbori,   Subotica

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.