Srušio se most kod Đenove, stradalo 35 osoba, 440 evakuisano

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se most kod Đenove, stradalo 35 osoba, 440 evakuisano

Vijadukt na autoputu A10, koji prolazi kroz italijanski grad Đenovu se urušio, a u nesreći je stradalo najmanje 35 osoba, među kojima je i jedno dete. U trenutku rušenja na mostu se nalazilo tridesetak vozila. Evakuisano je 440 stanara zgrada u blizini ruševina jer postoji opasnost od rušenja ostatka konstrukcije.

Desetak ljudi vode se kao nestali, prenosi Ansa.

Zvaničnici su potvrdili su da je u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rušenja mosta na njemu bilo oko 30 do 35 vozila i tri kamiona. Nekoliko vozila i dalje je pod ruševinama.

Pod ruševinama se nalazi i nekoliko kuća, prenosi Ansa, a evakuisane su sve zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini dela mosta koji se srušio. Dve povređene osobe nalazile su se u svojim stanovima kada se most srušio, dodaje Ansa.

Najmanje 13 osoba je povređeno, od kojih pet teško, a italijanski mediji prenose da se strahuje da će broj žrtava rasti. Četiri osobe su izvučene žive, potvrdio je zamenik ministra saobraćaja.

#BREAKING: Ariel view of the A10 bridge collapse in Genoa, Italy which has killed 11 people. (Video: @farmaciaserrage) pic.twitter.com/DVCZgXcwBd

Prema prvim izveštajima, do nesreće je došlo jer se urušila struktura mosta.

Ministarstvo saobraćaja je najavilo da će srušiti ostatak mosta, što će izazvati probleme u saobraćaju u tom delu grada.

"Ovakav most se ne ruši ni zbog munje, niti zbog nevremena, krivci moraju biti pronađeni"; rekao je zamenik ministra saobraćaja Edoardo Riksi.

Italijanski ministar saobraćaja Danilo Tonineli izjavio je da se dogodila "ogromna tragedija". Šef lokalne službe Hitne pomoći rekao je da su poginule "desetine ljudi", javila je agencija "Adnkronos".

Više očevidaca navelo je da je neposredno pre nesreće, koja se desila oko 11.30 časova tokom jakog pljuska, "grom udario u most". Svedoci prenose da je pad podsećao na "apokaliptične scene".

#Breaking#Italy

Pretty impressive footage of the collapsed suspension bridge (#PonteMorandi) in #Genova, Italy.

A truck stopped few metres before falling down. pic.twitter.com/TY9cg8PSAB

Italijanska televizija prikazala je snimke srušenog mosta visokog oko 100 metara, koji je izgrađen tokom šezdesetih godina prošlog veka na auto-putu A10 i prolazi iznad trgovačkih centara, fabrika, stambenih zgrada i pruge Đenova-Milano.

il momento del crollo del ponte #morandi a #genovapic.twitter.com/w6T4zaDfTp

Rekonstrukcija mosta obavljena je 2016. godine.

Tonineli je napisao na "Tviteru" da sa velikom zebnjom prati ovu "ogromnu tragediju".

Italijanski premijer Đuzepe Konte najavio je da će se večeras stići u Đenovu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO, VIDEO: Srušio se deo vijadukta kod Đenove

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2018

Vijadukt na autoputu A10, koji prolazi kroz italijanski grad Đenovu danas se urušio, saopštila je vatrogasna služba, dodajući da su neka vozila završila u ponoru...Do rušenja dela vijadukta Morandi preko reke Polčevere došlo je malo pre podneva...Na mesto nesreće su ubrzo stigle policijske,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.