Srušio se most u Slovačkoj: 4 radnika poginula, 14 povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2012, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se most u Slovačkoj: 4 radnika poginula, 14 povređeno

BRATISLAVA -

U nesreći na istoku Slovačke kada se popodne prilikom betoniranja na radnike srušio most preko autoputa u izgradnji, poginula su četvorica radnika a 14 je povređeno, najnoviji je bilans nesreće.

Trojica radnika poginula su na licu mesta na gradilištu autoputa blizu mesta Kurimi a večeras je u bolnici u Košicama preminuo povređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnik koji je helikopterom prebačen u bolnicu u kritičnom stanju.

Sa težim povredama u bolnice u Levoči, Popradu i mestu Spiška Nova Ves prevezena su još trojica radnika, dok su ostali zbrinuti u bolnicama sa lakšim povredama.

"Verujem da ovde nije bila u pitanju štednja na pogrešnom mestu", kazao je slovački ministar Robert Kalinjak koji je obišao mesto nesreće.

On je dodao da je verovatno popustila čelična konstrukcija a premijer Robert Fico poručio je da ta najtragičnija nesreća u Slovačkoj te vrste mora da se temeljno istraži.

Most gradi češko preduzeće Begl and Krisl koje odgovara sa još pet preduzeća pred sudom za tragičnu železničku nesreću 2008. godine kraj mesta Studenka u Češkoj kada se na voz iz Poljske srušio most, poginulo osmoro ljudi a nekoliko desetina je povređeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovačka: Srušio se most u izgradnji, poginula četiri radnika

Izvor: Blic, 02.Nov.2012

U nesreći na istoku Slovačke kada se popodne prilikom betoniranja na radnike srušio most preko autoputa u izgradnji, poginula su četvorica radnika a 14 je povređeno, najnoviji je bilans nesreće...Trojica radnika poginula su na licu mesta na gradilištu autoputa blizu mesta Kurimi a večeras je...

Nastavak na Blic...

Pao most u Slovačkoj

Izvor: RTS, 03.Nov.2012, 01:09

Četvorica radnika poginula, a 14 je povređeno u nesreći na istoku Slovačke, kada se prilikom betoniranja na radnike srušio most...U nesreći na istoku Slovačke, kada se popodne prilikom betoniranja na radnike srušio most preko autoputa u izgradnji, poginula su četvorica radnika a 14 je povređeno,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.