Izvor: Radio 021, 22.Apr.2021, 11:21

Srbija će za izgradnju autoputa do Bijeljine dati 100 miliona, za aerodrom u Trebinju do 75 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija uložiti 100 miliona evra u izgradnju autoputa do Bijeljine, kao i 73 do 75 miliona u aerodrom u Trebinju.

"Bosna i Hercegovina, u celosti je za Srbiju treća izvozna destinacija, trgovinski partner broj sedam i verujem da je trgovinska razmena u 2021. značajno veća nego prošle godine", naveo je Vučić na konferenciji za novinare sa predsedavajućim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom RS Željkom Cvijanović.

Kako kaže, Srbija je pokušala da u svaku opštinu u RS unese neki projekat koji finansira, a radi se o Kostajnici, Dubici i Nevesinju, ali i Drvaru u Federaciji BiH.

"Razgovarali smo o projektu aerodroma u Trebinju, a po našoj računici, to je investicija od 98 i 100 miliona evra. Srbija će uložiti između 73 i 75 miliona evra, ali to nije kraj naših troškova", napomenuo je.

Vučić je podsetio na svoj predlog da se gradi pruga Beograd - Sarajevo, uz očekivanje da će uskoro dobiti neki odgovor.

"Saglasili smo se, to mora i kroz parlament da prođe, da pružamo značajnu podršku RS kroz podršku izgradnji autoputa do Bijeljine", rekao je Vučić uz naglasak da bi Srbija dala 100 miliona evra, od 136 miliona koliko su procenjeni troškovi.

Istakao je da je ponosan na ovu pomoć, jer "time povezujemo ceo region, pripadnike različitog naroda i naš srpski narod, iako ćemo biti izloženi kritikama zašto toliko novca ulažemo".

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vučić: Srbija će uložiti stotine milione evra u Republiku Srpsku

Izvor: Beta, 22.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija u narednom periodu uložiti stotine miliona evra u infrastrukturne projekte u Republici Srpskoj (RS).On je posle sastanka Saveta za saradnju Srbije i RS u Banjaluci rekao da će Srbija platiti izgradnju mosta preko Save i sa 100 miliona...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.