Srbija će za izgradnju autoputa do Bijeljine dati 100 miliona, za aerodrom u Trebinju do 75 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija uložiti 100 miliona evra u izgradnju autoputa do Bijeljine, kao i 73 do 75 miliona u aerodrom u Trebinju.
Srbija će za izgradnju autoputa do Bijeljine dati 100 miliona, za aerodrom u Trebinju do 75 miliona evra
Foto: FoNet
"Bosna i Hercegovina, u celosti je za Srbiju treća izvozna destinacija, trgovinski partner broj sedam i verujem da je trgovinska razmena u 2021. značajno veća nego prošle godine", naveo je Vučić na konferenciji za novinare sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom RS Željkom Cvijanović.
 
Kako kaže, Srbija je pokušala da u svaku opštinu u RS unese neki projekat koji finansira, a radi se o Kostajnici, Dubici i Nevesinju, ali i Drvaru u Federaciji BiH.
 
"Razgovarali smo o projektu aerodroma u Trebinju, a po našoj računici, to je investicija od 98 i 100 miliona evra. Srbija će uložiti između 73 i 75 miliona evra, ali to nije kraj naših troškova", napomenuo je.
 
Vučić je podsetio na svoj predlog da se gradi pruga Beograd - Sarajevo, uz očekivanje da će uskoro dobiti neki odgovor.
 
"Saglasili smo se, to mora i kroz parlament da prođe, da pružamo značajnu podršku RS kroz podršku izgradnji autoputa do Bijeljine", rekao je Vučić uz naglasak da bi Srbija dala 100 miliona evra, od 136 miliona koliko su procenjeni troškovi.
 
Istakao je da je ponosan na ovu pomoć, jer "time povezujemo ceo region, pripadnike različitog naroda i naš srpski narod, iako ćemo biti izloženi kritikama zašto toliko novca ulažemo".
  • Mastodont

    23.04.2021 08:34
    @X

    U celom svemiru nema naroda sa kojim imamo manje zajedničkog nego s Bosancima.
  • X

    23.04.2021 07:13
    Haos
    Ja ne mogu da verujem da postoji tolika mrznja prema ljudima iz Republike Srpske... Pa isti smo narod, srbin iz RS i srbin iz Srbije su isti, 100% im je sve isto, prezime, koreni, slava, crkva... i treba da se ulaze u RS...
  • Vojvodina jedina

    22.04.2021 16:08
    @@ +384
    Vojvodina kao deo Austrije je nazalost neostvarivo, da jeste sada bi prosecna plata u NS bila kao u Austriji, i ne bi smo pricali o "zardjalim kasikama" i "za 1 srbina 100 muslimana"....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija