STANJE NA PUTEVIMA: Radovi su u punom jeku, koristite alternativne puteve

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 08:17

STANJE NA PUTEVIMA: Radovi su u punom jeku, koristite alternativne puteve

Izveštaj AMSS.

Period toplog vremena i pojačanog saobraćaja se nastavlja. U narednim danima saobraćaj će biti još intenzivniji, jer se nalazimo u špicu letnje turističke sezone kada se, u danima pre vikenda, saobraćaj osetno pojačava, a u kojima je najjača koncentracija vozila na autoputevima.

Naplatne stanice rade punim kapacitetom, otvoreni su svi kanali. Na naplati nema zadržavanja, a rasterećenju i bržem prolasku doprinose sve više korisnika TAG uređaja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je namenjen za elektronsku naplatu putarine bez zaustavljanja.

Zbog radova na izgradnji budućeg autoputa Kuzmin - Sremska - Rača, saobraćaj se na deonici autoputa u dužini od 1.300 metara odvija dvosmerno pravcem koji vodi do graničnog prelaza Batrovci.

Ujedno podsećamo da je petlja Ruma zatvorena za saobraćaj, alternativna uključenja i isključenja sa autoputa su Sremska Mitrovica ili Pećinci.

Do 8. avgusta su produženi radovi na regionalnom putu između Stare Pazove i Inđije. Zatvorena je i brza traka autoputa na deonici između petlje Sever i Centar u Novom Sadu.

U toku su radovi na autoputu Novi Sad - Beograd na deonici između Nove Pazove i Novih Banovaca. Ka Beogradu vozači koriste preticajnu traku u oba smera, dok su ka Novom Sadu u funkciji vozna i zaustavna traka. Zatvorena je i desna strana petlje Novi Banovci, zato nije u funkciji isključenje za Nove Banovce iz pravca Novog Sada i uključenje za Beograd iz pravca Novih Banovaca. Saobraćaj se na ovoj deonici odvija usporeno. Alternativni putevi vode preko Starih i Novih Banovaca, Nove Pazove i Batajnice.

Saobračaj se, zbog radova na nadvožnjacima koji se izvode na autoputu Beograd - Niš kod Vodnja, Velike Plane i Ćuprije, odvija usporenije, ali bez zastoja.

Prema podacima dobijenim od Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima nema dužeg zadržavanja, osim na Horgošu, gde se na izlazu čeka oko 60, a na ulazu oko 40 minuta. Na Gradini sa Bugarskom zadržavanja su na ulazu oko sat vremena, dok se na izlazu čeka oko 30 minuta. Na prelaz Preševo se na izlazu čeka oko pola sata, dok se na ulazu trenutno ne registruje duže zadržavanje od 20 minuta.

Imajte u vidu da je zadržavanje na granicama promenljivo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.