SRBIJA SE GRADI: Trenutno u našoj državi ima 59.000 gradilišta, a uskoro nas očekuje 290 KILOMETARA PUTEVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2020, 10:27

SRBIJA SE GRADI: Trenutno u našoj državi ima 59.000 gradilišta, a uskoro nas očekuje 290 KILOMETARA PUTEVA

Radi se na 16.000 gradilišta više u odnosu na isti period prošle godine

U Srbiji ima 59.000 gradilišta, a gradi se 290 kilometara novih autoputeva. To je sa rehabilitacijama i rekonstrukcijama ukupno oko 600 kilometara, izjavili su danas iz ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

, naglašavaju oni.

- Sva gradilišta u Srbiji rade i nijedno nije zatvoreno u vreme epidemije korona virusa - saopštilo je ministarstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kaže da za sada nema zaraženih među radnicima, kao i da moramo da naučimo sa živimo sa koronom, jer život ne sme da stane. Građevinari su, ističe, pokazali da umeju da se organizuju i da sačuvaju gradilišta.

- Mi danas u Srbiji imamo 59.000 gradilišta, što je za 16.000 više u odnosu na isti period prošle godine. U Srbiji se gradi, građevinari žive u kampovima, naučili su da žive sa koronom, da se sačuvaju i nastave da rade svoj posla. Zdravlje je na prvom mestu, ali moramo voditi računa i o ekonomiji - navode iz ovog ministarstva.

Dodaju da je vrednost trenutnih investicija 417 milijardi dinara kao i da su intenzivirani radovi na izgradnji Moravskog koridora, auto-puta Sremska Rača - Kuzmin i deonice od Preljine do Požege.

Iz ministarstva građevinarstva, saobraćaja i insfrastrukture podsećaju da je ovo četvrta najveća kriza.

- Svet je u ozbiljnoj recesiji, sve prognoze iz marta danas su gore po ekonomiju. To će se prelivati i na zemlje u razvoju i važno je da učinimo sve sto možemo da ekonomija ne trpi. Projekcije su da će u svetu pad društvenog proizvoda biti minus devet odsto, u EU minus 10 odsto. Procene MMF-a su da će Srbija imati najniži pad, jer je mala ekonomija i može da bude elastičnija, ali to ne znači da treba da se opustimo. Zato je bitno da građevinarstvo radi i da nijednog trenutka nije stalo - zaključuju oni.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.