Protest kod hrasta na Savincu: “Hrast ne sme pasti”

Izvor: BKTV News, 07.Jul.2013, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest kod hrasta na Savincu: “Hrast ne sme pasti”

Nekoliko stotina građana okupilo se na Savincu nedaleko od Gornjeg Milanovca, kod “hrasta zapisa” koji se nalazi na trasi Koridora 11. Građani zatražili da se pronađe rešenje i izmeni trasa auto-puta, a viševekovno stablo sačuva.
Žitelji Savinca kod Gornjeg Milanovca i okolnih mesta protestovali su protiv seče “hrasta zapisa”, koji raste na trasi autoputa Beograd-Preljina na Koridoru 11.
Sa protesta pod sloganom “Hrast ne sme pasti” upućen je apel da se pronađe >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rešenje i izmeni trasa budućeg auto-puta, a viševekovno stablo sačuva.
Skup su organizovali Zeleni Srbije i nevladina organizacija GM Optimist, a pročitana je i poruka podrške Evropske zelene partije u kojoj se ukazuje da razvoj infrastrukture nikada ne sme ići na štetu životna sredine i kulturnog razvoja.
Od kako su se radovi na Savincu približili hrastu, to mesto svakodnevno posećuje veliki broj ljudi, a putem društvenih mreža potpisuju se peticije za očuvanje jedinstvenog stabla.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.