Promenjena trasa koridora 10 kroz Grdeličku klisuru

Izvor: Blic, 21.Dec.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promenjena trasa koridora 10 kroz Grdeličku klisuru

Predsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović izjavio je danas da su nadležna ministarstva i Institut CIP prihavtili predlog lokalne samouprave o promeni idejnog rešenja za novu trasu autoputa koridora 10 kroz Grdeličku klisuru koja neće zaobilaziti varoš Predejane.

Stefanović je na konferenciji za novinare kazao da je rešenje leskovačkih urbanista jeftinije za 10 do 15 hiljada evra, jer se ne predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradnja tunela dužine 1,7 kilometara.

"Na novom projektu se već radi i do kraja januara naredne godine očekujemo da ga odobri investitor Putevi Srbije", rekao je Stefanović.

Idejnim projektom CIP-a bilo je predviđeno da koridor 10 zaobiđe varoš Predejane i istoimeni motel, jedino preduzeće na tom području, a u kome je zaposleno 140 ljudi.

"Ako bi se zaobišlo Predejane, taj kraj bi za 10 godina opusteo jer su priključne petlje bile predvidjene na razadljini od desetak kilometara od varoši", kazao je Stefanović.

Predsednik gradske skupštine optužio je "tunelski lobi" za insistiranje na gradnju autoputa kroz tunel.

"Za tunelom nema potrebe jer postoji jednostavnije rešenje. Pitam se kome je u intersu u Beogradu da insistira na tome da od ove jadne države uzme 10 do 15 hiljada evra više, a narod u Predejanu natera na seobu. Pretpostavljam da je reč o tunelskom lobiju", zaključio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KORIDOR 10 NEĆE ZAOBIĆI PREDEJANE

Izvor: Kurir, 21.Dec.2010

LESKOVAC - Predsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović izjavio je da su nadležna ministarstva i Institut CIP prihvatili predlog lokalne samouprave o promeni idejnog rešenja za novu trasu autoputa Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru koja neće zaobilaziti varoš Predejane...Stefanović je na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.