Probijena desna cev tunela Bancarevo na Koridoru 10 (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 19.Mar.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probijena desna cev tunela Bancarevo na Koridoru 10 (VIDEO)

Probijena je desna cev tunela “Bancarevo” dugačka 705 metara, na autoputu E80 koji se gradi u sklopu istočnog kraka Koridora 10. Radovi na tunelu tebalo bi da budu završeni do 15. oktobra, a do sredine 2016. biće završene sve deonice na Koridoru 10, najavljuju iz Koridora Srbije.
Probijanjem 705 m duge desne cevi tunela “Bancarevo” priveden je kraju veliki građevinski projekat, kažu u Ministarstvu saobraćaja. Iskopano je i oko 400 metara leve cevi, a do kraja je ostalo još 182m. Ceo tunel, sa po dve trake u obe cevi trebalo bi da bude završen do 15. oktobra.
Ova zima je bila povoljna za radove, a mašine su bile aktivne 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, kažu u Koridorima Srbije.
Izvođač radova je češka firma Subtera, a oprema za tunel košta oko 3 i po miliona evra. Koridor 10 nije značajan samo za Srbiju – on povezuje Evropu i Aziju, istakla je ambasodorka Češke Ivana Hlavsova.
U toku su radovi na svih 86,9 km autoputa E80 do bugarske granice, a 14. marta raspisan je tender za obilaznicu oko Dimitrovgrada, dodaju u Koridorima Srbije. Ukupna vrednost radova na istočnom kraku Koridora 10 je 19 800 000 evra, a sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.