Potpisan ugovor za izgradnju autoputa Novi Beograd-Surčin

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor za izgradnju autoputa Novi Beograd-Surčin

Komercijalni ugovor o izgradnji 7,9 kilometara autoputa od Novog Beograda do Surčina, potpisan je danas u Beogradu.

Ugovorena vrednost je 70,5 miliona dolara, a završetak radova planiran je do kraja 2021. godine.

Deonica Novi Beograd-Surčin biće deo autoputa E-763, duž Koridora 11, odnosno autoputa "Miloš Veliki" koji će biti otvoren večeras.

Ugovor s kineskom kompanijom "China Communications >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Construction Company Ltd" o projektovanju i izgradnji, potpisali su direktor ogranka CC za Srbiju Džang Sjaojuen, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

"Deonica Novi Beograd-Surčin treba da nam pomogne da se mnogo jednostavnije dođe na autoput 'Miloš Veliki'. Nadamo se da ćemo na ovoj deonici početi radove 1. marta 2020, a pre toga ćemo u decembru ove godine, na Svetog Nikolu, pustiti u saobraćaj i deonicu Surčin-Obrenovac, koju takođe gradi kompanija CCCC", rekla je Mihajlović posle potpisivanja ugovora, a saopštilo to ministarstvo.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da je danas važan dan za saradnju Kine i Srbije, jer se otvara deonica autoputa od Obrenovca do Ljiga.

"Još jednom zahvaljujem srpskoj strani, predsedniku Srbije i potpredsednici Vlade na poverenju u kineske kompanije, u kinesku tehnologiju i kineski kvalitet. Sigurna sam da će sve kineske kompanije koje rade u Srbiji, uključujući CCCC, učiniti sve da ispune sve svoje obaveze", kazala je Bo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je potpisivanju, saopštio je njegov kabinet.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.