Ekonomija

0

Potpisan ugovor za izgradnju autoputa Novi Beograd-Surčin

Autor: SA

Izvor: Beta

Potpisan ugovor za izgradnju autoputa Novi Beograd-Surčin

Izvor: Foto: Beta/MSGI/Mileta Mircetic

 

 


Ugovorena vrednost je 70,5 miliona dolara, a završetak radova planiran je do kraja 2021. godine.

Deonica Novi Beograd-Surčin biće deo autoputa E-763, duž Koridora 11, odnosno autoputa "Miloš Veliki" koji će biti otvoren večeras.

Ugovor s kineskom kompanijom "China Communications Construction Company Ltd" o projektovanju i izgradnji, potpisali su direktor ogranka CC za Srbiju Džang Sjaojuen, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

"Deonica Novi Beograd-Surčin treba da nam pomogne da se mnogo jednostavnije dođe na autoput 'Miloš Veliki'. Nadamo se da ćemo na ovoj deonici početi radove 1. marta 2020, a pre toga ćemo u decembru ove godine, na Svetog Nikolu, pustiti u saobraćaj i deonicu Surčin-Obrenovac, koju takođe gradi kompanija CCCC", rekla je Mihajlović posle potpisivanja ugovora, a saopštilo to ministarstvo.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je da je danas važan dan za saradnju Kine i Srbije, jer se otvara deonica autoputa od Obrenovca do Ljiga.

"Još jednom zahvaljujem srpskoj strani, predsedniku Srbije i potpredsednici Vlade na poverenju u kineske kompanije, u kinesku tehnologiju i kineski kvalitet. Sigurna sam da će sve kineske kompanije koje rade u Srbiji, uključujući CCCC, učiniti sve da ispune sve svoje obaveze", kazala je Bo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je potpisivanju, saopštio je njegov kabinet.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR