Pčele blokirale autoput u Kaliforniji!

Izvor: Blic, 18.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pčele blokirale autoput u Kaliforniji!

Milioni pčela sručile su se na jedan autoput u Kaliforniji kada se prevrnuo kamion koji je prevozio košnice. Osam do 12 miliona pčela izletelo je u nedelju iz košnica na autoput posle udesa, saopštila je kalifornijska saobraćajna patrola.

Od njihovih uboda stradali su policajci, vatrogasci, radnici šlep službe kao i pčelari iz okoline koji su svi došli da se put deblokira i pčele vrate u košnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Predstavnik lokalne policije Majkl Bredli kaže da su ljudi bili užasnuti kada su videli rojeve pčela iznad autoputa, navodi sa na sajtu Katu.com.

Pčele su inače bile korišćene za oprašivanje useva u dolini San Hoakin u Kafilorniji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Milioni pčela na autoputu

Izvor: B92, 18.Mar.2008

Sakramento -- Milioni pčela sručile su se u nedelju na jedan autoput u Kaliforniji kada se prevrnuo kamion koji je prevozio košnice... Osam do dvanaest miliona pčela izletelo je iz košnica na autoput posle udesa, saopštila je kalifornijska saobraćajna patrola. Od njihovih uboda stradali su policajci,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.