Izvor: Radio 021, 08.Okt.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Označen početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo

Predsednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan, kao i članovi Predsedništva BiH označili su simbolično, pritiskom na dugme, u Sremskoj Rači, početak radova na izgradnji dela autoputa Beograd-Sarajevo.

Na ceremoniji polaganja kamena temeljca za novi autoput, Vučić je rekao da je to "istorijski događaj za sve u regionu".

"Za nas ovo jeste istorijski događaj. Od 1945. godine svi putevi, pruge, veze i komunikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa BiH uglavnom su bile loše, kao da je neko narode koje žive tu, namerno kažnjavao za ko zna šta. Danas je prilika da pokažemo da sami, brinući o svojoj budućnosti, možemo da uređujemo odnose među nama. Zato danas počinje jedan od najvažnijih trenutaka u regionu. Prostor koji je nekada bio prostor sumnji, strahova, mržnje, danas počinjemo da povezujemo, otvaramo i spajamo", kazao je Vučić.

Kako je rekao, "ništa na Balkanu nije toliko potrebno koliko putevi, pruge i povezivanje ljudi".

Redžep Tajip Erdogan izjavio je na ceremoniji da je "ponosan", jer se danas okončava 12 važnih projekata.

"Svedoci smo istorijskog trenutka među našim zemljama, mogu reći da sam veoma ponosan, jer se okončava 12 važnih projekata danas. Početkom 2018. godine u Istanbulu smo održali sastanak Vučić, Izetbegović, koji je tada bio član Predsedništva BiH, a taj sastanak je otvorio put za realizaciju ovog projekta. Odmah nakon tog sastanka smo uložili velike napore kako bismo realizovali veliki projekat mira na Balkanu", kazao je Erdogan.

On je izrazio uverenje da će realizacija svih projekata doprineti povećanju turističke posete u regionu, u korist svima.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Turska

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Označen početak izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2019

Predsednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdoan i članovi Predsedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, označili su simbolično, pritiskom na dugme, u Sremskoj Rači u na severo-zapadu Srbije početak radova na izgradnji dela autoputa Beograd-Sarajevo.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.