Orehovski pravac: Oružane snage RF se konsoliduju na jugu Rabotina stanje za 19.02.2024.

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2024, 12:55

Orehovski pravac: Oružane snage RF se konsoliduju na jugu Rabotina stanje za 19.02.2024.

Ruske trupe nastavljaju napad na Rabotino. Jedinice pešadije i padobranaca stigle su do južne periferije sela i učvrstile se na njima. Sada se vode borbe u centralnom delu sela. Još jedan napad izvršen je na zapadu duž autoputa T-04-08. OSU su onesposobile najmanje nekoliko jedinica tehnike iz napadačke oklopne grupe Oružanih snaga Rusije, a ishod bitke je još uvek nejasan. Istovremeno, u naseljenom mestu nema posebnog mesta za duži boravak. Rabotino je u borbama potpuno uništeno, tako da bez brzog napredovanja na sever neće biti moguće dugo zadržati ruševine bez velikih gubitaka. Izvor: Ribar (F)
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hronika specijalne vojne operacije za 20.02.2024.

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2024

U pravcu Avdejevke, borbe se nastavljaju u Lastočkinu, na čijoj istočnoj periferiji su Oružane snage Rusije ranije uspele da se upore. U međuvremenu, u samoj Avdejevki, ostaci OSU se čiste u podrumima koksare. Oružane snage Ukrajine ponovo su izvele masovno granatiranje Donjecka i okoline...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.