Oprez u vožnji zbog kiše, odrona i radova na putevima

Izvor: Mondo, 23.Maj.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez u vožnji zbog kiše, odrona i radova na putevima

Putari su naročito prisutni na autoputu E-75

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kiša koju meteorolozi najavljuju i za danas, dovodi do usporene vožnje, a AMSS upozorava da je po kiši vidljivost smanjena, duži je zaustavni put vozila i da veća količina vode koja se zadržava na putu predstavlja dodatnu opasnost na deonicama gde ima rupa ili drugih oštećenja jer su popunjena vodom pa se ne vide.

Kiša je uzrok i odrona koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << karakteristični na svim putevima koji prolaze kroz kamene useke i klisure, pa se vozačima savetuje da sporije voze da bi imali vremena da reaguju i bezbedno zaustave vozilo.

Veća pažnja za volanom je potrebna i na deonicama na kojima se izvode radovi, a posebno su aktuelni na autoputu E-75:

Između petlji "Zmajevo" i "Vrbas", u smeru od Novog Sada prema Subotici - do 27. maja, od 07.00 do 17.00 časova, radi se na redovnom održavanju kolovoza. U toku trajanja radova saobraćaj se preusmerava sa vozne u preticajnu saobraćajnu traku.

Između petlji "Batajnica" i "Novi Banovci", u smeru od Beograda ka Novom Sadu - do 24. maja radi se na sanaciji oštećenog kolovoza. Za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka i deo petlje Novi Banovci (izlivno-ulivne rampe – isključenje iz Beograda za Nove Banovce i uključenje iz Novih Banovaca ka Novom Sadu). Saobraćaj ka Novom Sadu preusmerava se u krajnju levu preticajnu saobraćajnu traku iz suprotnog smera.

Na petlji "Beograd" u oba smera (Beograd-Novi Sad i Novi Sad-Beograd) se radi na obeležavanju horizontalne signalizacije. Za vreme radova, koji će trajati do 27 maja godine, svakog dana osim nedelje, od 07.00 do 15.00 časova, privremeno je zatvorena krajnja desna (zaustavna) saobraćajna traka.

Na autoputu Beograd – Niš, između Malog Požarevca i Mladenovca, radovi se izvode na obeležavanju horizontalne signalizacije, svakog radnog dana do 31. maja, od 07.00 do 15.00 časova.

Teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, čekaju šest sati, na Kelebiji, Batrovcima i Bačkoj Palanci tri sata, a na Sremskoj Rači 60 minuta.

Na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.