Od proleća na autoputevima kamere na svakih 20 kilometara

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od proleća na autoputevima kamere na svakih 20 kilometara

Brzinu na autoputu će sledeće godine meriti kamere postavljene na svakih 20 kilometara, najavljuju u Putevima Srbije jer, kako kažu, merenja od jedne do druge naplatne rampe nisu efikasna.

Kako javlja N1, prosečna brzina na autoputu meri se od kraja aprila. Prema podacima MUP-a, za prva četiri meseca zabeležena su 21.602 prekršaja prekoračenja brzine.

Trenutno se prosečna brzina meri kamerama na naplatnim stanicama, međutim u Putevima Srbije kažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rade na novom projektu, kako bi se kamere postavile duž autoputa.

"Kamere za merenje prosečne brzine na svakoj naplatnoj rampi nisu dovoljne da spreče vožnju bržu od 130 km/h na autoputu. Vi proverite to što vam ja kažem, vozite slobodno 140 km/h, pa će vas neko zaustaviti, neki autobus, neki kamion, pa ćete tu voziti oko 100, pa nećete imati veći prosek od 120", rekao je direktor "Puteva" Zoran Drobnjak.

Osim onih na naplatnim rampama, od proleća će, najavljuju u Putevima Srbije, nove kamere za merenje brzine biti postavljene na svakih 20 kilometara, duž autoputa.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.