Od proleća na autoputevima kamere na svakih 20 kilometara

Brzinu na autoputu će sledeće godine meriti kamere postavljene na svakih 20 kilometara, najavljuju u Putevima Srbije jer, kako kažu, merenja od jedne do druge naplatne rampe nisu efikasna.
Od proleća na autoputevima kamere na svakih 20 kilometara
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Kako javlja N1, prosečna brzina na autoputu meri se od kraja aprila. Prema podacima MUP-a, za prva četiri meseca zabeležena su 21.602 prekršaja prekoračenja brzine.
 
Trenutno se prosečna brzina meri kamerama na naplatnim stanicama, međutim u Putevima Srbije kažu da rade na novom projektu, kako bi se kamere postavile duž autoputa.
 
"Kamere za merenje prosečne brzine na svakoj naplatnoj rampi nisu dovoljne da spreče vožnju bržu od 130 km/h na autoputu. Vi proverite to što vam ja kažem, vozite slobodno 140 km/h, pa će vas neko zaustaviti, neki autobus, neki kamion, pa ćete tu voziti oko 100, pa nećete imati veći prosek od 120", rekao je direktor "Puteva" Zoran Drobnjak.
 
Osim onih na naplatnim rampama, od proleća će, najavljuju u Putevima Srbije, nove kamere za merenje brzine biti postavljene na svakih 20 kilometara, duž autoputa.
  • @experience

    04.11.2018 21:10
    Super vam je aplikacija i jos da radi... i jos da posle 30 dana ne mora da se placa sto ne radi... i jos puno “i jos da”
  • Experience

    04.11.2018 19:44
    @Che
    Postoji vec nasa aplikacija sa kamerama po gradovima, zove se MyPatrol, nasa ekipa je razvija, a plus radi na principu dojave gde su patrole od strane korisnika. Kao Viber grupa samo MNOGO savremenije...
  • Dragan

    04.11.2018 19:34
    eto, opet odose nase pare
    A radili su studiju, koja kosta, radili su analize, koje kostaju, radili su razna merenja, koja kostaju, odobrili su projekat, koji kosta, platili su uvidjenje sistema, koji naravno kosta, da bi na kraju rekli - jbg ljudi, ovo ne radi. Pa kada ce svi ti ljudi na ROBIJU bre? Kada?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.