OTKRIVEN ZEMUNSKI ŠTEK NA AUTOPUTU!

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVEN ZEMUNSKI ŠTEK NA AUTOPUTU!

BEOGRAD - Otkriven zemunski štek! Puška identična onoj kojom je ubijen premijer Zoran Đinđić 12. marta 2003. pronađena je nedavno na autoputu Beograd-Zagreb, potvrđeno je Kuriru u Ministarstvu pravde!

BEOGRAD - Otkriven zemunski štek!

Puška identična onoj kojom je ubijen premijer Zoran Đinđić 12. marta 2003. pronađena je nedavno na autoputu Beograd-Zagreb, potvrđeno je Kuriru u Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravde!

- Oružje je nađeno pre desetak dana i već je predato na veštačenje policijskom kriminalističko-tehničkom centru. Reč je o oružju marke „hekler i koh G-3“, a identično je onom kojim je ubijen premijer Đinđić. Osim te puške, pronađena je i jedan „kalašnjikov“ - kažu za Kurir u Ministarstvu pravde i dodaju da je informacija o mestu na kom je sakriveno oružje dobijena operativnim radom.

Bivši načelnik Resora javne bezbednosti Miroslav Milošević za Kurir ocenjuje da je verovatno reč o nekoj vrsti „šteka“ „zemunskog klana“.

- Reč je o dobroj lokaciji, na kojoj nema žive duše. Državni organi su mnogo toga saznali, pa i o „štekovima“ „zemunskog klana“. Neka informacija verovatno je dobijena od Simovića, koji je uhapšen u Hrvatskoj. On je sada dobar saradnik - kaže Milošević, i dodaje:

- Verujem da državni organi znaju mnogo više od onoga što procuri u javnosti. Sigurno je da postoji još lagerovanog oružja u nekom bunkeru ili kući - ističe Milošević.

I Marko Nicović, nekadašnji načelnik beogradske policije, tvrdi da je reč o lokaciji na kojoj je skriveno dosta oružja.

- Verujem da je tu informaciju dostavio ili Simović, ili Kalinić. Verovatno je reč o oružju koje bi kasnije bilo upotrebljeno u nekoj akciji ili za prodaju. Takvo oružje upućuje na Legiju i JSO, a tvrđeno je da je on sarađivao sa „zemunskim klanom“ - zaključuje Nicović.

Milan Dobromirović

Oružje, spaljena kola i kuće

Kod preduzeća „Ikarbus“ u martu ove godine pronađene su četiri automatske puške, dva snajpera i dva puškomitraljeza. U junu 2006. pored autoputa nađeno je telo ubijenog svedoka saradnika Zorana Vukojevića. Poznato je i da su pripadnici klana u tom delu grada ostavljali spaljene automobile iz kojih su ubijali članove suparničkih grupa.

U blizini „Ikarbusa“ nalazi se kuća pritvorene braće „zemunaca“ Aleksandra i Miloša Simovića, a nedaleko je i kuća pokojnog Zorana Povića, koji je imao zaduženje da čuva oružje korišćeno u likvidacijama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.