O ponudi Aktora za gradnju autoputa

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O ponudi Aktora za gradnju autoputa

Crnogorski Savet za izgradnju autoputeva trebalo bi sutra, kako je ranije najavljeno, da saopšti svoju odluku o najnovijoj ponudi grčko-izraelskog konzorcijuma "Aktor šikun binui" za gradnju autoputa od Bara do granice sa Srbijom.

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Andrija Lompar je u prošli utorak saopštio da su Grci i Izraelci dostavili novu ponudu, na osnovu koje bi oni gradili deonicu autoputa od Podgorice do Mateševa, u pravcu Kolašina, zaobilaznicu oko Podgorice >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i tunel Sozina.

U toj ponudi, kako je Lompar objasnio, još nije rešeno pitanje na koji bi način autoput prešao preko Skadarskog jezera, da li mostom ili bi bilo nadjeno neko drugo rešenje.

Najnovija ponuda "Aktora" stigla je uoči prethodne sednice Saveta za privatizaciju, pa je Lompar najavio njenu analizu, da bi sutra bio saopšten odgovor Crne Gore.

Autoput od Bara do granice sa Srbijom, u mestu Boljare, biće dug oko 170 kilometara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.