Novi autoput u Srbiji: Gotov do 15. avgusta

Izvor: Mondo, 20.Jun.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi autoput u Srbiji: Gotov do 15. avgusta

Deonica od Obrenovca do Ljiga će omogućiti da se u potpunosti zaobiđe najkritičniji deo Ibarske magistrale

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Autoput od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom obilaska radova.

Mihajlović je obišla celu trasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac – Ub, Ub – Lajkovac i Lajkovac – Ljig i razgovarala sa izvođačima radova i nadzorom.

 "Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan", rekla je Mihajlović novinarima i dodala da su te deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

Mihajlović je naglasila da će otvaranjem tog autoputa, Srbija dobiti otvoren ceo autoput od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

"Zaobilazimo najrizičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti", dodala je ministarka.

Istakla je da se je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija autoputa na deonici Ub - Lajkovac koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata i da se završi opremanje tunela Brančić kod Ljiga.

"Završava se u decembru i deonica Koridora 11 Surčin - Obrenovac. Takođe, dogovaramo već sledećeg nedelje potpisivanje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina", rekla je Mihajlović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.