Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Na autoput Ljig - Preljina čekalo se 50 godina

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je aktuelna Vlada Srbije završila autoput Ljig - Preljina na koji se čekalo 50 godina.

Ona je na otvaranju tog dela autoputa na Koridoru 11 poručila domaćim građevinarima i putarima da je Vlada Srbije stvorila sve potrebne uslove da bi mogli da rade, odnosno da više ne budu samo podizvođači, već glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izvođači.

"Sada je došao red na vas", rekla je Mihajlović i dodala da se od njih očekuje da ne kasne sa radovima, završavaju poslove u roku, poštuju radnike i isplaćuju plate na vreme.

Mihajlović je zahvalila radnicima što su danonoćno radili kako bi put danas mogao da bude otvoren.

Ministar ekonomije Azerbejdžana Šahin Mustafajev čestitatao je na otvaranju deonice i dodao da mu je drago što je jedna od vodećih azerbejdžanskh kompanija Azvirt dobro uradila posao.

"Ubeđen sam da će se naša dobra saradnja nastaviti", rekao je on.

Mustafajev je rekao i da postoji veliki potencijal za veću saradnju Srbije i Azerbejžana, posebno kroz osnivanje zajedničkih preduzeća koja bi nastupala na drugim tržištima.

Istakao je da su kompanije iz Azerbejdžana zainteresovane za učešće u privatizaciji u Srbiji i za projekte javno-privatnog partnerstva.

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović izjavio da su građevinske firme koje su učestvovale u izgradnji tog autoputa vrhunski odradile svoj posao i da je to poklon svim građanima Srbije, koji će obezbediti sigurnu vožnju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.