MEĆAVA NE PRESTAJE! OPŠTI KOLAPS NA ZAPADU SAD: Kaliforniju pogodilo snežno nevreme, planine Sijera Nevade pod snegom, autoput blokiran

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 09:43

MEĆAVA NE PRESTAJE! OPŠTI KOLAPS NA ZAPADU SAD: Kaliforniju pogodilo snežno nevreme, planine Sijera Nevade pod snegom, autoput blokiran

Stvaraju se veliki smetovi snega

Snažna mećava pogodila je planine Sijera Nevada, što je dovelo do zatvaranja dela autoputa u severnom delu američke savezne države Kalifornije, zatvaranja skijališta i nestanka struje u hiljade domova.

Udari vetra dostigli su brzinu veću od 160 kilometara po času, a na snazi je upozorenje od lavina na području centralnog dela Sijera Nevade i jezera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Taho koje će trajati do večeras.

Vlasti Kalifornije zatvorile su u petak deo autoputa između Rinoa i Sakramenta u dužini od 160 kilometara zbog snežnih nanosa, jakog vetra i slabe vidljivosti. Meteorolozi Nacionalne meteorološke službe prognozirali su više od tri metra snega na višim nadmorskim visinama na severu Kalifornije, preneo je AP.

Meteorolozi su najavili da će do kraja današnjeg dana visina snežnog pokrivača iznositi od 1,5 do 3,6 metara na nadmorskim visinama iznad 1.500 metara. Niže nadmorske visine pogodila je obilna kiša. Oluja je počela da se širi u regionu u četvrtak. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.