Kupci ipak moraju u susedne države: Švedski gigant za sada neće u komšiluk

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 08:40

Kupci ipak moraju u susedne države: Švedski gigant za sada neće u komšiluk

Ulaskom kompanije Lidl na tržište BiH i intenziviranjem radova na izgradnji autoputeva pojavila su se pitanja kada će švedski gigant IKEA otvoriti svoje radnje.

"Strateški plan širenja IKEA-e za naredne godine već je donet i pažljivo se procenjuje na godišnjem nivou. Ovde Bosna i Hercegovina nije uključena, jer smo trenutno fokusirani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na druge prioritete širom sveta", rekli su iz Ikee na upit portala Klix oko planova u vezi ulaska na tržište BiH.

Takođe su saopštili da je širenje IKEA-e u budućnosti deo poverljivog i dugoročnog planiranja.

"Buduća prisutnost kompanije IKEA zavisi od raspoloživih resusrsa i naše kontinuirane potrage za tržištima i regijama s velikim potencijalom. IKEA neprestano procenjuje svoje širenje na postojećim i novim tržištima, i razmatra nove franšize", odgovorili su.

To znači da će stanovnici Bosne i Hercegovine u najbliže prodavnice IKEA-e još neko vreme ići do Hrvatske i Srbije.

IKEA je švedski multinacionalni konglomerat koji dizajnira i prodaje nameštaj spreman za sastavljanje, kuhinjske uređaje, dekoracije, dodatke za kuću i razne druge proizvode i usluge za dom. IKEA, koju je 1943. godine pokrenuo Ingvar Kamprad, najveći je svetski trgovac nameštajem od 2008. godine.

Pročitajte više:

Trgovinski gigant stiže u komšiluk – i to na tri lokacije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.