Koridor 11 - trasiranje deonice od Požege do Boljara

Izvor: RTS, 25.Dec.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 11 - trasiranje deonice od Požege do Boljara

Potpisivanjem Memoranduma sa kineskom kompanijom CCCC krajem marta, počela je izrada projektno tehničke dokumentacije za budući auto put ka Južnom Jadranu. Da se radi na trasiranju najteže deonice Koridora 11, od Požege, preko Ivanjice do Boljara, ovih dana su se uverili i vozači u požeškom kraju.
Ovako bi trebalo da izgleda autoput >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Srbije ka Južnom Jadranu. Usvojena trasa Požega - Ivanjica - Boljare duga je 107 kilometara. Inženjeri kažu da je to najkopleksniji građevinski poduhvat na Koridoru 11. Zajedno sa kineskom kompanijom projektovaće i inženjeri Instituta CIP, čiji su stručnjaci u tom cilju anketirali i vozače u požeškom kraju. Kada će se brže stizati do mora, još je kažu rano za odgovor.

„Tu više faktora utiče na sve to, ne zavisi samo od projektovanja samih projektanata i projektantskih kuća. Tu dosta zavise i drugi faktori, kao što su izvođači radova ili kao što su ostali vremenski uslovi i prilike i sve ono što može da ubrza ili smanji celu proceduru izgradnje auto puta”, kaže dipl. inž. Aleksandar Radosavljević Institut CIP Beograd.
Dok vozači ne budu i do Požege stizali Koridorom 11, policija upozorava na opreznu vožnju, posebno u zimskom periodu, zbog učestalosti magle, niskih temperatura i mogućih odrona.
„Da drže bezbedno i dovoljno odstojanje od vozila ispred sebe, da ne prave nagle radnje u saobraćaju, odnosno da druge učesnike u saobraćaju blagovremeno obaveste o nameri o izvođenju tih radnji”, objašnjava Pavle Saratlija, komandir Saobraćajne ispostave Požega.
Neprilagođena brzina je i dalje najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, ali će u vreme prazničnih dana biti pojačano alkotestiranje vozača.
U ovoj godini među trideset i četiri alkoholisana, bila su i trojica pešaka. Ali u odnosu na prethodnu godinu trezvenije se upravlja motornim vozilima, ali i sopstvenim pogonom.
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.