Kinezi koji grade autoput u Crnoj Gori pod nadzorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2020, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi koji grade autoput u Crnoj Gori pod nadzorom

Radnici iz Kine koji grade autoput u Crnoj Gori pod stalnim su zdravstvenim nadzorom, a zbog širenja koronavirusa, mere opreza su pojačane, izjavio je danas je direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

On je za podgorički dnevnik Dan objasnio da oko 2.000 radnika koji rade na autoputu koji gradi "China Road and Bridge Corporation" (CRBC) imaju zdravstvenu ustanovu koja obaveštava nadležne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u slučaju bilo kakve sumnje.

"To jeste nadzor i mi smo tu nadležni da reaguje na njihovu eventualnu prijavu jer moraju da nam prijaviti sve", rekao je Mugoša, prenosi Hina.

On je dodao da je s predstavnicima ambulante koja brine o zdravlju kineskih radnika u Crnoj Gori već obavljen razgovor i da su oni dobili obvezujuću preporuku da se svi putnici koji dolaze iz Kine, ukoliko imaju povišenu temperaturu ili bilo koji drugi simptom, prijave nadležnoj aerodromskoj službi.

"Na svu sreću, do sada nismo imali takvih slučajeva", rekao je Mugoša.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pod nadzorom 2.000 Kineza koji grade autoput

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2020

PODGORICA - Radnici iz Kine koji grade autoput u Crnoj Gori, njih oko 2.000, pod stalnim su zdravstvenim nadzorom, a zbog širenja koronavirusa pojačane su mjere opreza, izjavio je direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.