Izgradnja stala zbog garancija

Izvor: B92, Beta, 15.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja stala zbog garancija

Beograd -- Radovi na izgradnji dela autoputa od Horgoša do Novog Sada nisu pokrenuti pošto izvođači još nisu položili banakarske garancije, kaže ministar Mlađan Dinkić.

Nakon što je u nedelju gotovo ceo državni vrh otvorio radove na izgradnji dela Koridora 10, mašine na gradilištu stoje, a radnika nema. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da je problem u bankarskim garancijama, ali da rok za njihovo polaganje još nije istekao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ministar je naveo i da je ugovor o izgradnji dve deonice od po 10 kilometara na levnom pravcu autoputa Horgoš - Novi Sad dobar i naglasio da ima dovolnjno novca za finansiranje tog projekta na Koridoru 10 kroz Srbiju.

Beogradski dnevnik "Blic” objavio je danas da na deonici u blizini Subotice od početka ove sednice nije bilo nikakvih radova na izgradnji leve trake iako su svečano otvoreni u nedelju, uz prisustvo predsednika Srbije Borisa Tadića, premijera Mirka Cvetkovića i ministara.

Vlada Srbije potpisala je u petak, 8. maja ugovore sa Preduzećem za puteve Beograd i Putevima Užice ugovore o izgradnji 20 kilometara autoputa, za ukupno 1,53 milijarde dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Radovi stali zbog banakarskih garancija

Izvor: EMportal, 14.Maj.2009, 18:37

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da su tek započeti radovi na izgradnji deonice autoputa od Horgoša do Novog Sada nisu pokrenuti pošto izvođači još nisu položili banakarske garancije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.