Izvor: Radio 021, 28.Apr.2021, 08:02

Izgradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad možda već krajem ove godine

Zbog značaja investicije, ali i zbog, kako je naznačeno, dobre pripreme projekta, iz Ministarstva građevinarstva najavljena je mogućnost da izgradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad počne do kraja ove godine, iako je ranije bilo najavljeno da će početi tokom 2022.

To su poručili iz zrenjaninske gradske uprave prilikom predstavljanja lokalnog Prostornog plana izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << autoputa, koji se može pronaći OVDE.

Na putu dužine 113 kilometara biće izgrađeno 12 petlji, tri mosta, kao i jedan nadvožnjak preko železničke pruge, dok je procenjena vrednost svih radova oko 600 miliona evra.

Projekat obuhvata preko četiri hiljade hektara i zahvata 11 katastarskih opština na teritoriji Zrenjanina.

Planirana trasa autoputa u užoj gradskoj zoni Zrenjanina (Foto: Grad Zrenjanin)

Gradnju je 23. marta najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tada rekao da će gradnja autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad početi 2022. i tom prilikom je pozvao kinesku kompaniju "Čajna Šandong" da se pripremi za radove, jer će, kako je kazao, projektna dokumentacija biti brzo pripremljena. Prema njegovim rečima, tim autoputem bi se povezala cela Bačka i Banat.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.