Indija: Desetine hiljada nezadovoljnih poljoprivrednika prete opsadom Nju Delhija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 13:30

Indija: Desetine hiljada nezadovoljnih poljoprivrednika prete opsadom Nju Delhija

Umesto automobilima, prometni autoput u predgrađu Nju Delhija, koji povezuje većinu indijskih gradova sa prestonicom, preplavljen je desetinama hiljada poljoprivrednika koji protestuju protiv novih zakona za koje tvrde da će rezultirati time da ih korporacije eksploatišu, što će na kraju dovesti do toga da ostanu bez zemlje.

Kako navodi AP, konvoj kamiona, prikolica i traktora proteže se najmanje tri kilometara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Vlada premijera Narendre Modija insistira na tome da će reforme koristiti poljoprivrednicima, ali oni ne popuštaju.

Tokom noći, spavaju u prikolicama ili ispod kamiona, a tokom dana, šćućure se u grupama u zadnjem delu vozila, dok se oko njih nalazi gomila pirinča, sočiva i povrća.

"Nećemo otići s ovog mesta. To je borba za naš opstanak", poručio je 26-ogodišnji student biotehnologije Gurprit Sajn, koji dolazi iz poljoprivredne porodice.

Protesti su počeli u septembru, ali su prošle nedelje privukli pažnju cele zemlje kada su poljoprivrednici marširali iz Pandžaba i Harijane, dve najveće poljoprivredne države u Indiji.

Na putu ka prestonici, oni su uklonili betonske barikade, koje je postavila policija, a potom se suočili sa suzavcem, pendrecima i vodenim topovima.

Sada, u predgrađu Nju Delhija, oni blokiraju autoputeve i prete opsadom prestonice, ako se njihovi zahtevi ne ispune.

Svakog dana hiljade ljudi pridružuje se protestima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.