Iduće sedmice počinje izgradnja autoputa Obrenovac – Surčin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2017, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iduće sedmice počinje izgradnja autoputa Obrenovac – Surčin

Izgradnja deonice autoputa Surčin - Obrenovac počeće iduće sedmice, a vrednost radova je 208 miliona evra, izjavila je večeras ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za televiziju Pink izrazila očekivanje da će radovi na tom delu Koridora 11 biti završeni "sredinom ili krajem 2019. godine".

Mihajlović je podsetila da je učešće domaćih firmi u tom projektu 49 odsto, a da ostatak posla radi kineska kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ČČ (Ćina Communications Construction Company).

"Ovo je prvi od tri velika infrastukturna projekta koje ove godine radimo sa Kinom, ostali projekti su deo Obilaznice oko Beograda i gradnje brze pruge Beograd - Budimpešta", rekla je ona.

Mihajlović je rekla i da radovi vredni 208 miliona evra (na deonici Surčin - Obrenovac) počinju "sa izgradnjom novog mosta preko Save i Kolubare koji će biti dugačak 1.800 metara".

Ona je dodala da će završetkom te deonice Srbija imati kompletan autoput od 120 kilometra od Beograda do Čačka, odnosno Preljine na Koridoru 11.

"Do kraja godine imaćemo završene dve deonice autoputa na Koridoru 11 i Obrenovac i Preljina biće povezani autoputem dugim 103 kilometra. Koridor 10, osim deonica kroz Grdeličku klisuru, biće završen do kraja godine", rekla je Mhajlović.

Ona je podsetila i da počinje "izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta, a da će biti završena i "dokumentaciju za gradnju auto-puta od Niša do Prištine preko Merdara".

Ranije je saopšteno da je deonica Surčin - Obrenovac duga 17,6 kilometara.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.