Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2013, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrast zaustavio Koridor 11: Niko neće da sruši ‘zapis’, svi se plaše prokletstva

‘Zapis’ u selu Savinac na hrastu starom oko 800 godina našao se nasred trase autoputa u izgradnji Beograd - Preljina na Koridoru 11. Hrast će morati da bude srušen, ali je posao gotovo zaustavljen zato što niko od radnika ili seljana Savinca nema hrabrosti da poseče ‘zapis’ plašeći se da na sebe i svoje porodice ne navuku prokletstvo.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zeleni Srbije: Zbog Koridora 11 hoće da seku hrast star više vekova

Izvor: Politika, 21.Jun.2013, 16:43

BEOGRAD – Stranka „Zeleni Srbije” upozorila je danas da se planira seča hrasta - zapisa starog više vekova i od istorijskog značaja, u selu Savinac, jer se našao na trasi puta Koridora 11...Izgradnja trase Beograd - Preljina biće nastavljena nakon uklanjanja ovog drveta, čija se krošnja...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.