Izvor: Radio 021, 20.Jul.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na graničnim prelazima

Saobraćaj u Srbiji odvija se usporeno na glavnim magistralama i na autoputevima, zbog velikog broja turista koji prolaze kroz zemlju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog formiranja kolona na granicama sa Mađarskom i Hrvatskom, zadržavanja mogu biti višesatna.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza su od 30 minuta do sat vremena. Na teretnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << terminalu graničnog prelaza Horgoš kamioni čekaju do sat vremena.

Zbog formiranja dužih kolona vozila na ulazu i izlazu iz Hrvatske i Mađarske, zadržavanja mogu biti višesatna i duža, dodaje se u saopštenju. Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.

"Pojačan intenzitet saobraćaja se odvija na ulazu u Srbiju, saobraćaj se odvija u sedam traka, zadržavanja su od 45 do 60 minuta. Savetujemo putnicima da koriste manje, alternativne prelaze, kao što su Đala, Bački vinogradi i Bajmok, kako bi izbegli veću gužvu", rekao je ranije danas zamenik komandira granične policije Horgoš Dragan Subotički.

Dodaje da se gužve očekuju i naredne nedelje u određenim intervalima. "Mi smo spremni da otvaramo sve kontrolne punktove kako bi se zadržavanja smanjila na najmanju moguću meru", rekao je on.

Prema informacijama Uprave granične Policije Srbije, i na prelazu Preševo, ka Severnoj Makedoniji, čeka se od 45 do 60 minuta, a na ulazu u Srbiji oko pola sata. Slična zadržavanja i gužve su i na ostalim graničnim prelazima, Gradina ka Bugarskoj i Batrovci ka Hrvatskoj.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.