Izvor: Beta, 23.Nov.2009, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić pozvao kineske firme da grade autoput do Crne Gore

BEOGRAD, 23. novembra 2009. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije Mladjan Dinkić najavio je danas da će izgradnja autoput Beograd - južni Jadran početi na proleće, i pozvao kineske kompanije da učestvuju u tom projektu.

U prvoj fazi gradiće se deonica od Beograda do Ljiga, čija je vrednost procenjena na 300 miliona evra, a 30 odsto tog projekta finansiraće Vlada Srbije iz budžeta, kazao je on na Trgovinsko-ekonomskom forumu Kina Srbija. Prema rečima Dinkića, interes Srbije je da se kineska Eksim banka i kineska preduzeća uključe u izgradnju te deonice.

"Ukoliko Eksim banka ponudi uslove za krediteiranje kao za most Zemun-Borča raspoloženi smo da uključimo kineske kompanije u taj projekat", kazao je on.

Dinkić, koji je i ministar ekonomije Srbije, kazao je da bi kineska kompanije Čajna roud and bridž korporejšn (CRBC) izgradnju mosta preko Dunava, od Zemuna do Borče, trebalo da počne sredinom 2010. godine. Šefica kineske delegacije i pomoćnik ministra trgovine Kine ĆU Hung izjavila je da je potrebno jačanje sardnje vlada Srbije i Kine i stvaranje povoljnijeg ambijenta za bilateralnu trgovinu i investicije.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.