BIZARNO! Rus pod dejstvom alkohola slučajno UNIŠTIO raketni sistem S-400 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 12:46

BIZARNO! Rus pod dejstvom alkohola slučajno UNIŠTIO raketni sistem S-400 (VIDEO)

Pijani ruski vojnik srušio je u četvrtak sistem PVO S-400 u jarak u ruskoj regiji Tula, izvestili su lokalni mediji.

Ruski Telegram kanali podelili su informaciju su da se sistem PVO S-400 srušio i prevrnuo u jarak pored autoputa, prenosi Njuzvik.

S-400 je ruski mobilni PVO sistem zemlja-vazduh koji je sposoban da sruši avione, bespilotne letelice i krstareće rakete, a ima mogućnost odbrane od balističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << projektila, prema podacima američkog istraživačkog instituta, Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS).

Baza, ruski Telegram kanal koji redovno objavljuje informacije o bezbednosnim problemima unutar zemlje, izvestio je da je 33-godišnji ruski vojnik koji je srušio sistem PVO pao na alkotestu, koji je pokazao prisutnost alkohola u organizmu.

- Juče je vojnik izgubio kontrolu i strovalio kamion s PVO raketnim sistemom u jarak - rečeno je.

S400 missile system fell into a ditch on a highway near Tula, Russia.

This happened in the morning but reportedly, the vehicle is still lying there.

The value of such missile system is about $160 million. pic.twitter.com/Ba3r2HriuT

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) April 20, 2023

Kanal je naveo da se vojno vozilo sa sistemom protivvazdušne odbrane kretalo u sklopu konvoja od osam vozila bez pratnje. Vozilo, kojim je upravljao 33-godišnjak, zaostalo je za kolonom, a zatim izletelo s autoputa i prevrnulo se.

- Kamion je sleteo tačno na projektile, ali municija, srećom, nije bila aktivirana - izvestila je Baza.

Kako prenosi Telegram kanal, ruski vojnik je prilikom prevrtanja vozila slomio ruku.

- Vozilo je bilo prevrnuto, ali pokazalo se da su mu kočnice pokvarene, pa su odlučili da ga ostave na mestu događaja (pod zaštitom policije i vojske)".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.