Autoput ka Grčkoj i Bugarskoj - prioritet

Izvor: B92, 15.Avg.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Autoput ka Grčkoj i Bugarskoj - prioritet"

Beograd -- Obezbeđivanje lakšeg života građanima znači da se završe auto-putevi ka Grčkoj i Bugarskoj, da se obnovi 1.100 kilometara regionalnih puteva i srpska železnica.

To je izjavila potpredsednica vlade i ministarka gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, prioriteti će biti i da se ženama omoguće veća prava, da se završi ozakonjenje i da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima još bolju poziciju na Duing biznis listi.

Mihajlović je rekla da će uvesti novine u rad ministarstva, da sprema novi način prezentacije imovinske karte, a da će u septembru doći komesarka EU za transport Violeta Bulc, s kojom će razgovarati o tome u kojim bi našim infarstrukturnim projektima Evropa mogla da pomogne.

Kada je reč o novoj vladi, ona je kazala da će joj lično najviše nedostajati što nema Nikole Selakovića, a da se i ranije zalagala da Ana Brnabić bude "deo našeg tima", jer je sposobna i uspešna.

"Zajedno smo radile na poboljšanju položaja Srbije na Duing listi, uvođjenju elektronskih građevinskih dozvola, Zakonu o planiranju i izgradnji", navela je Mihajlović.

Kada je reč o parlamentarnoj raspravi pre izbora vlade, Mihajlović je istakla da je očekivala više, "više argumenata, konkretne kritike, možda i koje rešenje".

"Umesto ozbiljne rasprave o ekspozeu, u kome je jasno predstavljen put Srbije i ciljevi koje treba ispuniti, videli smo samo ličnu frustriranost poslanika premijerom Vučićem", rekla je ona.

Na pitanje da li će se kandidovati za predsednika Srbije, Mihajlović je kazala da je priču o njenoj kandidaturi izmislio Vojislav Šešelj i da zna da će je još brutalnije napadati.

"Mislim da je to funkcija za kraj političke karijere, a ja svoju ne planiram još da završim. I još nešto. Niko ne može da pobedi na izborima za predsednika bez podrške Aleksandra Vučića. Vučić jedini može da osvoji ili obezbedi nekome dovoljan broj glasova za pobedu", rekla je Mihajlovićeva.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.