Autoput grade srpska preduzeća

Izvor: Politika, 12.Apr.2010, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoput grade srpska preduzeća

BEOGRAD – Levu trasu autoputa Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada, u dužini od 110 kilometara, gradiće srpska preduzeća okupljena u konzorcijumu oko Preduzeća za puteve (PZP) Beograd, saopštilo je večeras Ministarstvo za infrastrukturu.

Konzorcijum srpskih preduzeća u kojem se nalaze PZP Beograd, Putevi Užice, Planum i Borovica dao je najpovoljniju ponudu u nastavljenoj proceduri tendera za radove na levoj trasi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << autoputa Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada, navedeno je u saopštenju.

Njihova ponuda iznosila je oko 10 milijardi dinara, sa rokom izgradnje od 270 dana i rokom plaćanja od 30 meseci.

Drugu najbolju ponudu dalo je preduzeće Hidroelektra iz Zagreba i Vojput iz Subotice u iznosu od oko 11,5 milijardi dinara sa rokom izgradnje od 426 dana i rokom plaćanja od 24 meseca.

Treći učesnik na tenderu slovenačko Primorje dalo je ponudu od blizu 11,6 milijardi dinara sa rokom izgradnje od 590 dana i rokom plaćanja od 12 meseci.

Kada se uzmu u obzir svi kriterijumi, PZP Beograd je najuspešnije na tenderu sa 100 poena, Konzorcijum Hidroelektre ima 79,85 poena , a Primorje 64,18.

Očekuje se da će tenderska komisija će zvanične rezultate saopštiti u toku sutrašnjeg dana , ali već sada se sa sigurnošću može reći da će levu trasu autoputa Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada graditi samo srpska preduzeća okupljena u konzorcijumu oko PZP Beograd, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

Izgradnja 110 kilometara poluautoputa na Koridoru 10 obuhvata deonicu od Horgoša do 28. kilometra od granice, zatim deonicu od 38. do 98. kilometra puta Horgoš-Novi Sad i deonicu između Kelebije i Subotice.

Izgradnja tih deonica trebalo je, prema ugovoru, da počne u martu ove godine, a prema uslovima tendera trajaće maksimalno 22 meseca.

Tanjug

[objavljeno: 13/04/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trasu Koridora 10 gradiće konzorcijum srpskih preduzeća

Izvor: Blic, 12.Apr.2010

Levu trasu autoputa Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada, u dužini od 110 kilometara, gradiće srpska preduzeća okupljena u konzorcijumu oko Preduzeća za puteve (PZP) Beograd, saopštilo je večeras Ministarstvo za infrastrukturu...Konzorcijum srpskih preduzeća u kojem se nalaze PZP Beograd, Putevi...

Nastavak na Blic...

Srpska preduzeća grade Koridor 10

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Apr.2010

BEOGRAD - Konzorcijum srpskih preduzeća u kojem se nalaze PZP Beograd, Putevi Užice, Planum i Borovica dao je najpovoljniju ponudu u nastavljenoj proceduri tendera za radove na levoj trasi autoputa Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada, navedeno je u saopštenju Ministrasva za infrastrukturu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Domaći putari na Koridoru 10

Izvor: Kurir, 13.Apr.2010, 01:22

BEOGRAD - Levu trasu autoputa Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada, u dužini od 110 kilometara, gradiće srpska preduzeća okupljena u konzorcijumu oko Preduzeća za puteve (PZP) “Beograd”, saopštilo je sinoć Ministarstvo za infrastrukturu, prenosi Tanjug. Konzorcijum srpskih preduzeća u kojem...

Nastavak na Kurir...

Deonica Horgoš - Novi Sad pripala domaćim putarima

Izvor: MojAuto, 13.Apr.2010

Levu trasu autoputa Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada, u dužini od 110 kilometara, gradiće srpska preduzeća okupljena u konzorcijumu oko Preduzeća za puteve (PZP) Beograd, saopštilo je večeras Ministarstvo za infrastrukturu.Konzorcijum srpskih preduzeća u kojem se nalaze PZP Beograd, Putevi...

Nastavak na MojAuto...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.