Duhovni naslednik Isette stiže na jesen FOTO

Izvor: B92, 12.Feb.2021, 12:13

Duhovni naslednik Isette stiže na jesen FOTO

Mali gradski električni auto Microlino počeće da se proizvodi u septembru, a koštaće oko 12.000 evra.

O modelu Microlino, inspirisanom čuvenom Isettom koja se proizvodila sredinom prošlog veka, prvi put smo čuli 2016. kada je predstavljen prototip ovog vozila.

Iako je početak serijske proizvodnje najavljivan za 2018. godinu, to se nije dogodilo, a idejni tvorci ovog malog gradskog automobila na struju u međuvremenu su predstavili usavršeni protoip 2.0. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Švajcarsko-italijanska kompanija koja stoji iza ovog projekta sada tvrdi da će serijska proizvodnja konačno početi u septembru, nakon što se u junu završi proces homologacije za evropsko tržište.

Kako je ranije najavljeno, za pogon je odabran elektromotor od 20 ks i 110 Nm, zahvaljujući kome Microlino može da razvije maksimalnih 90 km/h, što je više nego dovoljno za jedan auto namenjen isključivo vožnji po gradu.

Proizvođač će ponuditi kupcima dve opcije pogonskih baterija – manju kapaciteta 8 kWh i veću od 14,4 kWh. Manja obezbeđuje autonomiju u vožnji od 126 km, a veća od 202 km.

Početna cena ovog automobila bi trebalo da iznosi oko 12.000 evra, što je znatno više od električnog modela Renault Twizy (€7.350), ali dosta manje od električnog Smarta EQ (€22.000).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.