Bivši inženjeri Zastave rade na elektro automobilu koji bi se pravio u Srbiji

Izvor: AutoBlog, 28.Sep.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši inženjeri Zastave rade na elektro automobilu koji bi se pravio u Srbiji

Ekspertski tim Zastava (ETZ) iz Kragujevca priprema projektnu dokumentaciju za proizvodnju vozila na električni pogon na platformi nekog postojećeg modela. Tim je sastavljen od bivših Zastavinih inženjera i profesora Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, Mašinskog i Tehnološkog fakulteta u Beogradu, na inicijativu stranog investitora koji je spreman da finansira izradu projekta i prototipa elektromobila koji bi se proizvodio u Srbiji. Član ekspertskog tima Zoran Radojević potvrdio je FoNetu da je tim formiran i da je počela organizaciona priprema za izradu projektne dokumentacije dodajući da je "sve ostalo u fazi konsultacija". "Naši stručnjaci poseduju znanje i iskustvo u proizvodnji automobila. Oni su prepoznati od ljudi...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastava: Priprema projekata elektromobila

Izvor: Danas, 28.Sep.2019

Ekspertski tim Zastava (ETZ) iz Kraguejvca priprema projektnu dokumentaciju za proizvodnju vozila na električni pogon na platformi nekog postojećeg modela. Članak Zastava: Priprema projekata elektromobila se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.