U Apatinu trenira 200 mladih

Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Apatinu trenira 200 mladih

APATIN - Kroz reprezentativni kamp Škole rukometa u Apatinu za 30 dana proći će 200 talentovanih dečaka i devojčica. Trenira se po planu i programu Rukometnog saveza Vojvodine, a smene traju po 10 dana. U Apatinu trenutno boravi druga grupa u kojoj vežbaju rukometni talenti 1992. i 1993. godišta, dok će u poslednjem ciklusu kampa trenirati mladi rođeni 1994. i 1995. godine.

Ovih dana 38 dečaka i 21 devojčica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Temerina, Kikinde, Elemira, Pančeva, Zrenjanina, Kača, Banatskih Karlovaca, Šida, Sečnja, Vrbasa i Apatina rukometne veštine savladava uz pomoć ekipe vrsnih trenera. S njima rade treneri Aleksandar Savić iz Bačke Palanke, Milan Kukić iz Apatina, Miloš Gulišija iz Subotice i Duško Toroman iz Temerina.

Aleksandar Savić, koji je vodio brojne kampove, objašnjava da se kroz tri smene različito pristupa treniranju i obuci.

- Sa kadetskim godištima više se pažnje posvećuje taktici u odnosu na starije i mlađe pionire, ali se kod svih dečaka i devojčica, osim taktike, vežba tehnika i podržava fizička kondicija. Osim toga, testiranjem se ocenjuje motorička spobnost dece. Na programu su i teorijska predavanja, indivdualni treninzi, igraju se utakmice. Uz pomoć video-snimaka polaznici kampa se upoznaju sa najboljim inostranim školama rukometa - navodi Savić.

Kada se kamp bude završio, Rukometni savez Vojvodine napraviće najbolje sastave koji će se takmičiti sa timovima iz okolnih zemalja.

Rukometni kamp za talente ima tradiciju u Vojvodini, a mnogim dečacima i devojčicama ovo nije prvo učešće. Katarina Cukić iz Elemira je drugi put u rukometnom kampu.

- Prošle godine sam bila u Adi. Ovde mi se sviđa sve, a najviše bazeni koje koristimo u Banji Junaković. Društvo je odlično, a na treninzima mnogo naučimo - kaže Katarina.

Dve godine starija Ilijana Blanuša jedina je mlada rukometašica iz Temerina na kampu u Apatinu.

- Već četiri godine treniram u rukometnom kampu, a učestvovala sam i na reprezentativnim takmičenjima. Treneri su odlični, nisu strogi, a društvo je fenomenalno - kaže Ilijana.

Dečaci su manje pričljivi jer su prilično umorni od zahtevnog treninga i vrelog sunca. Kažu da su veoma zadovoljni treninzima, ali i druženjem. Vuk Simović je došao iz Vrbasa, vredno trenira i mnogi mu već predviđaju lepu rukometnu karijeru.

- Treninzi su odlični, a druženja nezaboravna. Dobro se slažemo jer su u Apatin došli zaljubljenici rukometa. Mislim da bi mnogi moji vršnjaci trebalo da se posvete ovom sportu za koji smo kao nacija veoma talentovani - kaže Vuk.

Besplatno za najbolje

- Rukometni savez Vojvodine i grad Apatin za najbolje i najtalentovanije učesnike kampa obezbedili su besplatan boravak.

- Hrana je dobra, uslovi su odlični. Veliku podršku daje nam Rukometni klub Apatin. Zahvaljujući svemu tome, ovogodišnji kamp će sigurno biti veoma uspešan - kaže trener Savić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.