Titula otišla u Sombor, ali ne tamo gde je bilo očekivano! (FOTO)

Izvor: 025info.rs, 12.Jan.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titula otišla u Sombor, ali ne tamo gde je bilo očekivano! (FOTO)

Sinoć je u Apatinu nakon petnaestak dana nadmetanja završen turnir u malom fudbalu pod nazivom "Apatin 2014/15". Društvo pedagoga fizičke kulture "Stefan Dušan Silni" organizovalo je ovaj turnir, a završnog dana viđen je dobar i zanimljiv fudbal, posebno u seniorskoj konkurenciji.

No krenimo redom.

U konkurenciji mlađih pionira >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << prvo mesto osvojila je ekipa "Bife kod Vlade" koja je u finalu bila bolja od tima "Česma Invest" rezultatom 4:3. "Madaks" je u borbi za treće mesto pobedio tim koji nosi naziv "Prvaci" rezultatom 4:2 i tako osvojio treće mesto. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Veljko Arsović, najbolji strelac je Aleksandar Krunić, dok je najbolji golman Gabrijel Rodić.

Prvo mesto kod pionira pripalo je "Diskontu pića Slap". U finalu je savladana ekipa "Na putu kući" sa 4:1, dok je bronzu uzeo "Papir šop". Najbolji igrač u pionirskoj konkurenciji je Luka Ličina, najviše golova je postigao Pavle Zorić, a najbolji čuvar mreže je Mihajlo Bošnjak.

"Džimi Komerc" je pobedom nad ekipom "Mašinac" rezultatom 4:3 osvojio zlato u kadetskoj konkurenciji. U "malom finalu" tim pod nazivom "Indigo deca" savladao je "2. maj" sa 2:1 i tako zauzeo treće mesto. Stefanu Miškoviću je pripala nagrada za najboljeg igrača, Aleksandru Popoviću za najboljeg strelca, a Zoranu Jovanoviću za najboljeg golmana turnira u konkurenciji kadeta.

Na turniru su nastupali i veterani. "Picerija Zamak" je u finalu bila bolja od ekipe "SPS-Damit-La Bomba" minimalnim rezultatom 1:0, dok je u susretu za treće mesto "Apatinska pivara" savladala tim "Kafe Omega" sa 3:2. Predrag Šuput je najbolji igrač, Slobodan Bačić najbolji strelac, a Damir Desnica najbolji golman veteranskoj konkurenciji.

Veterani su odigrali i revijalni meč u čast dr Mladena Baste, a nastupali su njegovi dugogodišnji prijatelji i poznanici. Ovaj meč je bio uvertira pred završne borbe u konkurenciji seniora.

Treće mesto u seniorskoj konkurenciji pripalo je dugogodišnjem pobedniku apatinskog turnira, ekipi "Česma Invest". U borbi za bronzu savladana je ekipa "Restoran Šaran" sa 2:0. Dugo se vodila žestoka borba na parketu da bi Strahinja Delić u četvrtom minutu drugog poluvremena doneo prednost svom timu. Pitanje pobednika rešeno je dva minuta pre kraja meča kada je Dušan Kenić postavio konačan rezultat.

Fudbalsku nedelju u Evropi obeležili su Dušan Tadić, koji je za samo 25 minuta srušio "Old Traford" i pokazao Baloteliju i Ronaldu ko je "najveći dasa", Frančesko Toti, sa dva gola u derbiju "della Capitale" i nezaboravnim selfijem i Barsin strašni trio Mesi-Nejmar-Suarez, koji je presudio madridskom Atletiku u velikom derbiju španskog prvenstva. Istoga dana, poslednji čin fudbalskog turnira u Apatinu protekao je u znaku dvojca iz ekipe "Pekara Tepkos" iz Sombora, golmana Milana Bulata i sjajnog Dragana Hoscieslavskog.

Finale za poželeti! Golovi, preokret, mnoštvo lepih poteza i na kraju penal lutrija.

Kada su Vuković i Tomanović posle samo 6-7 minuta igre doneli prednost "Cveteksu" od 2:0, činilo se da će somborski "drim-tim" lagano osvojiti "već viđenu" titulu najbolje ekipe na turniru. I zaista su delovali moćno, igrali sigurno od početka turnira i zaslužili poštovanje i aplauze apatinske publike. Tako je bilo sve do 14. minuta finalne utakmice. Borbena ekipa "Pekare Tepkos" nije klonula duhom pa je zahvaljujući dvostrukom strelcu Draganu Hoscieslavskom do poluvremena izjednačila na 2:2. Kulićev pogodak za 2:3 doneo je neverovatan preokret, ali je Paunovićeva majstorija donela izjednačenje, za ispostaviće se konačnih 3:3. Pobednik turnira rešen je tek nakon pete serije penala. Dabić je bio precizan za 8:7, a šut Milanovića odbranio je golman Bulat.

Najbolji igrač turnira je Srđan Vuković iz ekipe "Cveteks", najbolji strelac njegov saigrač Miroslav Paunović, dok je najbolji golman Dušan Rašeta iz ekipe "Česma Invest".

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.