Struju seku platišama

Izvor: Blic, 30.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struju seku platišama

Apatin, Sombor - Iako firma "Interbit" d.o.o. iz Apatina redovno plaća račune za struju u zakupljenom lokalu u Somboru, u ulici Arsenija Čarnojevića 30, radnici "Elektrovojvodine" isključili su im električnu energiju. Pokušaj direktora Mladena Rašete da Elektrovojvodini objasni da je posredi sigurno neka greška, završio se tako što mu je spuštena slušalica.



- Pored našeg nalaze se još tri lokala. U Elektrovojvodini su nam rekli da je struja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << isključena zbog susedne kladionice, jer zakupac nije platio struju i da oni stoga moraju da isključ celu zgradu - kaže Rašeta.

On tvrdi da u tom trenutku struje nije bilo samo u njegovoj firmi, zbog čega je ponovo zvao "Elektrovojvodinu" i razgovarao sa Božom Miljkovićem koji mu je rekao da "oni ne mogu da biraju u kom lokalu će da gase struju jer računar nasumice bira lokal a svi se vode na jednog gazdu, odnosno vlasnika zgrade.

- Rekao mi je da je naše da jurimo gazdu i da gazda prijavi neki drugi od četiri lokala kada ubuduće neko od nas ne bude plaćao struju - priča ogorčeni Rašeta jer gubitak njegove firme koja se bavi računarima, nije mali pošto ceo dan nisu radili telefon, video nadzor, računari i internet, fisklana kasa, terminal za platne kartice.

Rašeta dodaje da svaki lokal ima svoje brojilo, da je firma uredno prijavljena u lokalu 4, da se računi redovno plaćaju na adresu "Interbita" u Apatinu.

Božo Miljković, rukovodilac sektora prodaje Elektrovojvodine, kaže da ovo nije prvi put da se "Interbitu" isključuje struja i da vlasnik zgrade koji je u Švajcarskoj Elektrovojvodini nije dostavio kao kupac električne energije nikakvu dokumentaciju koliko ima zakupaca.

- Pošto nemamo ugovore sa zakupcima već sa vlasnikom zgrade, on je jedini kupac struje, a brojila zakupaca su mesta potrošnje. Vlasnik je mogao sa zakupcima da sklopi ugovor da im ustupa pravo na brojilo, sa potrebnim papirima oni se javljaju nama i tada bi stvari bile čiste. Ovako, mi imamo ugovor samo sa vlasnikom i za nas je to merodavno. Struja se isključuje samo na jednom mestu, a u toj zgradi je to očigledno lokal 4 - kaže Miljković, navodeći da su problemi sa strujom česti u somborskoj opštini, pošto vlasnici i zakupci ne uređuju u potpunosti dokumentacijom svoje odnose, te dolazi do ovakvih zbrka. U Elektrovojvodini još navode da ovaj slučaj nije jedinstven, te da su brojni primeri da zbog nerešenih odnosa vlasnik-zakupac potrošači struje iako redovne platiše stradaju, ali da se pravila u distribuciji struje tačno znaju.

Rašeta: Tužiću Elektrovojvodinu

Direktor "Interbita" kategorički smatra da je Elektrovojvodina napravila zbrku.

- Kako je moguće da ručuni uredno stižu na firmu "Interbit" kao pravno lice, da se plaćaju preko firme, a da mi kao zakupci lokala za Elektrovojvodinu ne postojimo. Tužiću Elektrovojvodinu - kaže Rašeta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.