Izvor: CrnaHronika.rs, 11.Sep.2011, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stradao u eksploziji plinske boce

Oko pola sata nakon ponoći između subote i nedelje u požaru koji je izbio u njegovom stanu u Primorskoj 18 u Apatinu, stradao je Marinko Senić (47).Požar je, kako se sumnja, izazvalo curenje plina iz plinske boce, koja se nalazila uz šporet u prostoriji u kojoj je nesrećni čovek ležao. Požar je prvi uočio pokojnikov sestrić, koji u istom dvorištu, ali u drugom stanu, živi s majkom i bakom.Video sam blesak i čuo manju eksploziju. Odmah sam pozvao vatrogasce i policiju – još u šoku kaže pokojnikov sestrić.
Vatrogasci su brzo stigli i sprečili širenje požara na susedni stan, ali nisu mogli spassti Senića. Lekari Hitne pomoći, koji su ubrzo došli, mogli su samo da konstatuju njegovu smrt. Obdukcija, na koju je upućeno telo stradalog čoveka, će utvrditi tačan uzrok smrti.
U požaru je potpuno uništena prostorija u kojoj je bila plinska boca i krovna konstrukcija, koja se urušila u stan, pa i na ležaj na kojem je bio tragično stradali čovek. Pre desetak dana mu je isključena struja, te postoji mogućnost da je paljenjem sveće ili cigarete izazvao eksploziju plina, koji je curio iz boce.
– Nikada nije zatvarao prozore, sem te noći. Da li je namerno pustio plin, da li je želeo da prekrati život? – pita se Marinkov brat.
Ovo nije prva tragedija koja je pogodila njihovu porodicu. Pre 23 godine, njihov rođeni brat je izvršio samoubistvo skokom u Dunav. Od njih petoro, danas ih je samo troje: sestra, koja živi s majkom i sinom u istom dvorištu u kojem se dogodila tragedija, i dvojica braće, jedan u Apatinu i drugi u Sloveniji. Istraga je u toku.
J. P.
Ilustracija, Izvor: dnevnik.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.