Srbija leto za svačiji džep

Izvor: Blic, 20.Jul.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija leto za svačiji džep

Predstvaljamo vam dvanaest zanimljivih destinacija za letovanje u Srbiji

BANJA JUNAKOVIĆ

Njene vode potiču sa 700 metara dubine i dostižu temperaturu od 50 stepeni, a po kvalitetu spadaju u isti red kao i one u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku. Kroz park šumu vode trim-staza i staza zdravlja, a biciklističkim stazama banja je povezana sa Apatinom i Prigrevicom. Blizina Dunava i lovišta čine ovu banju još privlačnijom. Atrakcije SU 10 otvorenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bazena sa mineralnom toplom vodom, blizina lovišt

- polupansion 1.860-3.180 dinara

ZLATIBOR

Zlatibor je prostrana, pitoma, visoravan sa prosečnom visinom oko 1.000 metara iznad mora. Urbano jezgro Zlatibora su Partizanske vode. Naselje brojnih vikendica i hotela nudi sve što je potrebno da se u srcu ove prelepe planine lepo provedete i doživite je na pravi način.

- hotel „Braća Sekulić" - 2.000 dinara/dan

- hotel „Mona" - 4.500 dinara/dan

Gde letujete u Srbiji

Banje (325) 24%

Planine (312) 23%

Sela (125) 9%

Reke (57) 4%

Jezera (246) 18%

Gradski odmor (93) 7%

Manastirske ture (84) 6%

Arheološke ture (38) 3%

Vinske ture (53) 4%

Ukupno 1.333 glasa,

Izvor: yuta.rs

RIBARSKA BANJA

Lečilište i klimatsko mesto Ribarska Banja, nalazi se na severnim padinama planine Jastrebac (1.491 m), na nadmorskoj visini od 540 m, u dolini Ribarske reke. Ribarska Banja ima brojne izvore mineralne vode, a postoji i otvoreni bazen sa toplom vodom u kojem je kupanje moguće gotovo tokom cele godine. Osim šetnji po romantičnoj okolini, boravak ovde pruža mogućnost izleta do Jastrepca (veštačko jezero, lovni rezervati"), srednjovekovnih manastira u okolini Kruševca"

- Vila „Slavonija" - od 30 evra/dan

- Vila „Pogled" - od 29 evra/dan

DIVČIBARE

Divcibare se nalaze na planini Maljen, 37 kilometara jugoistočno od Valjeva, na nadmorskoj visini od 980 metara. Na Divčibarama postoje tereni mahom za sve sportove, a škola jahanja je otvorena tokom cele godine.

- Hotel "Maljen” - od 16 evra/dan

- Hotel "Diviibare” 4* - od 32 evra/dan

PROLOM BANJA

Ovaj kraj je poznat po manastirima i crkvama (crkva Svete Petke, Lazarica) iz svih perioda srpske istorije, ali i blizini Ðavolje varoši. Atrakcije: Đavolja varoš, manastiri i crkve.

- hotel „Radan" - pansion, 2.300 dinara po osobi

SREBRNO JEZERO

Poznato je po čistoj i bistroj vodi, lepim peščanim plažama i po odličnim uslovima za sportove u vazduhu i na vodi. Ovde se održavaju nacionalna prvenstva u skijanju na vodi, a jezero vole i kajakaši, kajtsurferi i vindsurferi. Boravak obavezno iskoristite za neki od mnogobrojnih izleta.

- Odmaralište „Srebrno jezero" - pansion 2.730 dinara



VRDNIK

Za ravničarsku Vojvodinu, Fruška gora (Crveni Čot, 539 m), naš najposećeniji nacionalni park, najlepši je dar prirode. Boravak u Banji Vrdnik pruža izvanredne mogućnosti za izlete do Fruške gore i nekog od njenih 16 manastira, do Dunava i Save, brojnih vinskih podruma, Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Stražilova ili do značajnog arheološkog nalazišta – Rimskog grada Sirmijuma"

- Hotel „Termal" – od 170 evra/10 dana

GOČ

Goč ima više od 250 izvora sa zdravom pijaćom vodom, dve reke, Sokoljsku i Gvozdačku, koje su poribljene pastrmkom. Na Goču postoji i prekrasno jezero i obeležene staze za šetnju, a sa svojih 1.000 metara visine Goč pruža idealne uslove za oporavak kardiovaskularnih bolesnika.

- Etno kuća "Horizont” – od 24 evra/dan

TARA

Najviša kota na Tari je Kozji Rid visok 1. 591 metar. Planinski tereni su valoviti, strmi i krševiti sa prelepim dolinama Drine, Rače, Dervente i Belog Rzava, koje u svojim tokovima stvaraju predivne kanjone, klisure, vrtače, pećine i uvale. Na Tari je obeleženo 18 planinarskih staza sa ukupnom dužinom od 120 km, a projektom „Taroscikl" definisano je 27 biciklističkih staza dužine oko 420 km.

- Hotel „Omorika" - polupanison 2.400dinara/dan

- Depandans „Beli javor" - polupanison 1.950 dinara/dan

VRUJCI

Banja Vrujci nalazi se u podbrđu planina Maljen i Suvobor. Smeštena na obalama reke Toplice na nadmorskoj visini od 180 metara, Njene vode su kalcijumsko-magnezijumske sa temperaturom od 27C. Pretprošle godine Vrujcima otvoreni su i Premier bazeni sa sanom i đakuzi kadama. Prelepi bazeni prepuni su svakoga dana tokom sezone.

- Hotel „Vrujci" 3* - od 18 evra dan



VRNJAČKA BANJA

Vrnjacka banja se nalazi u Centralnoj Srbiji, na šumovitim padinama Goča, na i 230 metara nadmorske visine. Osim terapija i klasičnih pansionskih usluga gostima su na raspolaganju saune, kuglane, otvoreni i zatvoreni bazeni, fitnes centri. Srednjevekovni spomenici u okolini Vrnjačke banje se smatraju pravim kultunim blagom. Neki od najvrednijih srpskih manastira se nalaze duž Ibarske kotline su Studenica, Žiča, Gradac, Đurđevi Stupovi"

- Hotel „Fontana" 3* - od 14evra/dan

- Hotel „Kralj" 4* - od od 19 evra/dan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.