Som i amur najgladniji

Izvor: Press, 14.Avg.2010, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Som i amur najgladniji

Na Dunavu kod Apatina i dalje nema značajnijih ulova, a na Velikom Bačkom kanalu kod Sivca i Malog Stapara uporni dobijaju i krupnog amura. Bela riba je sve aktivnija na terenima u Koviljskom ritu. Babuška, amur i šaran su hvatani na Borkovačkom jezeru kod Rume i akumulaciji Dobrodol. Na Ljukovu kod Jarkovaca najaktivniji su sitan šaran i babuška. Štuka i bucov su napadali varalice na Dunavu kod Slankamena. I na Tamišu kod Pančeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je bilo ulova bele ribe, mada se i šaran sve češće javlja na hranjenim pozicijama.Na Dunavu kod Smedereva se dobija som - izveštač „Ribolova" Ivan Milovanović uhvatio je još jednog „brku" od preko 20 kilograma! Dunav kod Velikog Gradišta je još visok za ovo doba godine, ali se smuđ i som solidno hvataju. Konačno je i šaran počeo da se javlja, a najbolje se peca babuška, kod Požežena, Usija i Vinaca. I na Toploj Mlavi se odlično hvata bela riba, posebno deverika. Vodostaj Velike Morave konačno se primakao normalnom letnjem nivou, ali riba na terenima od Ljubičevskog mosta do ušća u Dunav i dalje slabo radi. Na području Žabara se pecaju sitan som i poneki šaran, a uzvodno, od Svilajnca do Jagodine i Ćuprije, beležimo sve bolje ulove šarana, soma i bucova. Na Gružanskom jezeru većina pecaroša lovi belu ribu, mada kamperi dobijaju i soma. Jezero Ćelije je opsednuto ribolovcima koji hvataju bodorku i deveriku. Dragan Zdravković iz Kraljeva kaže da varaličari na Zapadnoj Moravi dobijaju bucova i soma, dok se na plovak uspešno peca bela riba. Skobalj, nosara i ostala „sića" grizu i na Ibru.
Rajko Pavlović iz bajinobaštanskog „Belvija" kaže da se Drina polako oporavlja od velikog pomora ribe koji je terene nizvodno od Perućca zadesio pre dve sedmice. U jutarnjim časovima solidno se hvata skobalj, a padnu i poneka plotica i lipljen. Bogatiji ulovi bele ribe postizani su na revirima oko Ljubovije i Loznice, gde se javljao i som. Bratislav Kodalović iz Leskovca izveštava da na Južnoj Moravi odlično radi „brka"! Kod Razgojne je pao komad od 22 kilograma, a manji primerci udaraju kod Grajevca, Jelašnice i Čečine. Skobalj se dobija na brzacima, klen i dalje radi na voće, a mrena se lovi u Grdeličkoj klisuri, kod Brestovca i Belotinca. Šljivar se peca kod Lokošnice. Na jezeru Barje ponovo je proradila krupna deverika, dok se smuđ javlja samo noću.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.