Izvor: Arte, 08.Mar.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simpozijum skulpture Meander

Izložba fotografija, "Savremena skulptura u Apatinu / simpozijum skulpture 'Meander' / istorijska činjenica i brend grada". Autorski projekat istoričarke umetnosti Radmile Savčić, 10 – 22. 3. 2016. Otvaranje izložbe 10. 3. u 19h Foaje Kulturnog centra Pančeva.

Simpozijum skulpture „Meander” je vajarska kolonija koja deluje svake godine od 1994. i na kojoj učestvuju umetnici iz zemlјe i inostranstva. Nјegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << osobenost se  posmatra kroz mesto i način delovanja, vremenski okvir i umetničku vrednost kao reper naše kulture.

Pozvani učesnici realizuju svoja dela u fabričkim pogonima koristeći rapoloživi materijal, alate, mašine, radnu, stručnu i tehnički pomoć, a da ne remete proces proizvodnje. Namera  je  da se umetnicima omogući da rade ona dela koja ne mogu da izvedu u svom atelјeu. Na taj način u vreme krize delovanje ove kolonije je imalo višestruki značaj. Pre svega podsticao je skulpturalnu produkciju, te ukazivalo na činjenicu da je od svih likovnih disciplina skulptura bila ekonomski najugroženija, iako po svom kvalitetu, kreativnom i  autentičnom izrazu ne zaostaje za ostalim.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.