Sanacija tornjeva crkve koje je oštetila oluja

Izvor: Blic, 16.Apr.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanacija tornjeva crkve koje je oštetila oluja

Sanacija dva tornja na katoličkoj crkvi “Srca Isusovog” u Apatinu započela je uklanjanjem delova koje je nedavno oštetio jak vetar.

Pre nekoliko dana jak vetar oštetio je kupolu na jednom tornju i krst na drugom dok unutrašnja drvena potpora nije potpuno oštećena i delovi te konstrukcije će moći da se iskoriste.

Opština je izdvojila deo sredstava za uklanjanje oštećenih kupola, ali još nedostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sredstva za potpunu obnovu, objavljeno je na sajtu opštine.

“Unapred se zahvaljujemo svima koji nam mogu pomoći u sanaciji za koju je potrebno ukupno oko 30 hiljada evra”, kaže apatinsko odžački župnik Jakob Pfajfer.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obnova tornjeva na crkvi Srce Isusovo

Izvor: 025info.rs, 17.Apr.2015, 13:15

Na katoličkoj crkvi "Srce Isusovo" u Apatinu započela sanacija dva tornja koje je pre nekoliko dana urušio jak vetar. Uklanjaju se delovi oštećene kupole jednog tornja i krsta na drugom. Kako saznajemo, unutrašnja drvena potpora nije potpuno oštećena, te će se delovi te konstrukcije moći iskoristiti...Župnik...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.