ŠAMPIONSKI PUT APATINSKIH BOKSERA

Izvor: Radio Dunav, 20.Apr.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠAMPIONSKI PUT APATINSKIH BOKSERA

U nedelju 19.aprila u Žablju je održano četvrto kolo Regionalne lige Vojvodine u boksu. Takmičenje je bilo organizovano za sve kategorije, a u 39 borbi nastup je imalo 6 apatinskih boraca.
U četvrtom kolu Regionalne lige Vojvodine koje je juče održano u Žablju, apatinski bokseri su ponovili odličan rezultat iz prethodnih kola.Pobede su ostvarili Stefan Dukić u kategoriji školaraca koji je rezultatom od 2:1 u rundama savladao odličnog Kovačev Nikolu, člana BK Dinamo iz Pančeva.Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Đurađ je rezultatom od 3:0 u kategoriji juniora pobedio Ignjatović Filipa iz Loznice a Vujin Milan je u kategoriji seniora u meču sa Urošem Jovićem iz Novog Sada takođe slavio u sve tri runde i upisao novu pobedu.
Lukić Vukašin se namučio sa Brankom Zeremskim, članom domaćeg BK Šajkaši iz Žablja koji je iskoristo prednost domaćeg terena i tesnu odluku sudija kako bi trijumfovao u ovom meču.Sličan ishod je zadesio i debitanta u ovoj sezoni, talentovanu Draganu Popović koja je izgubila od daleko iskusnije Rešetar Katarine, članice BK Lupus iz Novog Sada.
Forgač Andrej je u egzibicionom meču u tri izvanredne i iscrpljujuće runde pokušao savladati 20 kilograma težeg protivnika iz BK Novi Sad.Ovo mu nije pošlo za rukom pa je za ovaj izlet u tešku kategoriju nagrađen višestrukim apalauzom publike.Iako se za meč u ovom kolu ozbiljno pripremala, Anđela Grmuša nije imala priliku da nastupi jer u njenoj kategoriji nije bilo prijavljenih takmičarki.
GLIGIĆ-U BK APATIN NEKOLIKO BUDUĆIH ŠAMPIONA
Komentarišući nastup apatinskih boksera, savezni sudija Gligić Milorad je rekao da medju njima vidi buduće srpske šampione.
- Uspeli ste za kratak period ostvariti značajan uspeh i mislim da ste se ponovo vratili na stare staze.Danas sam video nekoliko novih talentovanih dečaka što govori o uspehu apatinske škole boksa.Posebno mi se svideo Kovačević Đurađ, izuzetan talenat i mislim da se sa jednim ozbiljnim radom od njega može stvoriti bokserski šampion.Apatin u jednom periodu nije ni imao boks, a danas kvalitetom prevazilazite mnoge klubove u Vojvodini, treba još dosta truda i rada i pomoći lokalne samouprave.Mislim da je prilika da opština i predsednik Živorad Smiljanić pomognu boks u Apatinu jer iz vaše sredine sigurno možemo dobiti nekoliko šampiona- izjavio je Gligić, jedan od najuticajnijih bokserskih sudija koji je u ringu od 1978 i koji na grudima već dugo nosi AIBA znak.

play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.


Novu priliku za nastup Apatinci imaju u Bečeju 16. maja , kada je zakazano peto kolo Regionalne liga Vojvodine.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.