Izvor: Radio Dunav, 19.Sep.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADIVOJ SEKULIĆ-OPŠTINSKA UPRAVA ĆE U VEZI TV APATIN POSTUPITI PO UPUSTVU MINISTARSTVA FINANSIJA

Predsednik opštine Apatin , Radivoj Sekulić je za vreme gostovanja u programu radio Dunava, u emisiji “Direktno”, istakao da će opštinska uprava prema Televiziji Apatin i Novom glasu komune postupiti po upustvu Ministarstva finansija koje je dalo preporuku o obustavi plaćanja ovim medijima.
Prema njegovim rečima ova televizija i nedeljnik su za 1,5 godinu primili 21,5 milion dinara državne pomoći, zbog čega postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << opasnost da se daljim prenosom sredstava prekrši zakon po kojem je maksimalan dozvoljen iznos 23 miliona u roku od tri godine.
-Nama je preporučeno da zaustavimo plaćanja prema tv Apatin pošto je prošle godine izašao novi zakon o medijima, i po njemu državna pomoć, odnosno sredstva koja se uplaćuju medijima u toku 3 godine ne smeju preći 23 miliona, a televiziji Apatin je samo u proteklih 1,5 god uplaćen 21,5 milion, tvrdi Sekulić.
Komentarišući naslove u kojima ga kritikuju zbog odluke o obustavi finansiranja , Sekulić je izjavio da lokalni mediji treba da se oslone i na druge izvore finansiranje a ne i isključivo na sredstva iz lokalnog budžeta.
- To je privatna televizija koja treba da ima neki komercijalni deo i da živi i od tog dela programa, a ne da zavisi isključivo od uplata lokalne samouprave.Po tome bi svi onda mogli da otvore privatne firme i da se oslone na opštinu , rekao je Sekulić i naglasio da će, iako je izložen svakodnevnim pritiscima postupiti po zakonu, odnosno poštovati uputstva Ministarstva finasnija.

play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Zbog obustave finansiranja Tv Apatina i NGK-a, Sekulić odgovorio na kritike ovih glasila

Izvor: 025info.rs, 19.Sep.2016

Predsednik opštine Apatin, Radivoj Sekulić, je tokom gostovanja u programu radio Dunava, u emisiji "Direktno", a koja je počela da se emituje uživo na ovoj radio stanici, istakao da će Opštinska uprava prema Televiziji Apatin i Novom glasu komune postupiti po upustvu Ministarstva finansija koje...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.