Produbljivanje plovnog puta kod Apatina

Izvor: Glas javnosti, 19.Dec.2011, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produbljivanje plovnog puta kod Apatina

BEOGRAD - Ministarstvo finansija odobrilo je Direkciji za vodene puteve dva miliona dinara za produbljivanje plovnog puta na Dunavu kod Apatina, a pomoćnik direktora "Plovputa" Ljubiša Mihajlović kaže da je to samo privremena mera.

Da se više ne bi dešavalo da brodovi prinudno budu usidreni na tom delu Dunava zbog niskog vodostaja i nanosa peska potrebno je, rekao je Mihajlović za RTS, sistemsko rešenje.

On je precizirao da bi to podrazumevalo ulaganja i do 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i 30 miliona evra, napomenuvši da Srbija nije jedina zemlja u kojoj se za plovne puteve ne izdvaja dovoljno.

Mihajlović je ukazao da sličan problem imaju i zemlje u regionu, ali i EU, gde samo 5,8 odsto transporta ide vodenim putem.

Prema njegovim rečima, Srbija ima odlične predispozicije, ali nije dovoljno samo sanirati plićake, već i ulagati u razvoj luka, u flotu, u obrazovanje kadrova...

Pomoćnik direktora "Plovputa" je ukazao da je kritičan i deo plovnog puta na Dunavu kod Futoga, kao i kod Prahova.

"Plovput” je, kako su mediji preneli, pre nekoliko dana zatražio od države novac kako bi produbio plovni put na Dunavu kod Apatina i Bezdana i oslobodio teretna plovila, koja su bila prinudno usidrena.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.